top of page

Campagnebeeld Trud'Or tekent bomen bij op Grote MarktMet het feit dat het reclamebureau van Trud'Or zich laaft aan de Franse clichés om hun Ladies City Day aan te kondigen, kunnen we nog leven. Maar dat ze de waarheid verdraaien, is er dan weer over.


Met rood gestifte lippen en de obligate Bretonse muts lacht een jonge dame vanonder de 13de eeuwse Belforttoren de Truienaar breedlachend toe. De jaarlijkse Ladies City Day gaat dit jaar door op vrijdag 12 mei en trekt duidelijk de Franse kaart. Tot zover zijn we mee. Dat de Franse hoofdstad groene oases koestert en voortdurend meer groen plant, is ook bekend. Sint-Truiden daarentegen heeft in 2016 bij de heraanleg van de Grote Markt de wereldvreemde keuze gemaakt om maar één boom op het tweede grootste marktplein van België te planten. Ondanks een storm van kritiek moesten die mooie platanen die er stonden eraan geloven en staan ze nu af te sterven op het bedrijventerrein in Brustem.


Foto DS: Eenzaam en verlaten staat de Zilverlinde van de Grote Markt verder wortel te schieten


Bomenplan

Er kwam bij 'de doorstart', van het nieuwe schepencollege in 2022 de belofte dat er opnieuw bomen op de Grote Markt zouden prijken. Maar daar is voorlopig niets van te merken. Op het fameuze Bomenplan waarbij het stadsbestuur tegen 2024 maar liefst 2.600 bijkomende bomen zou aanplanten, moeten we ook al niet rekenen. Dat plan zou zich enkel in het hoofd van de vorige groenambtenaar afspelen en moet ergens in een duur computerprogramma opgeslagen zijn. Maar daar geraakt blijkbaar niemand van het stadspersoneel in.


Leeuweriken

'Dus dan tekenen we wat bomen bij. Ook goed', moet daar iemand van Trud'Or gedacht hebben. Et voilà, het probleem is opgelost. Heel de stad bevlagd met een Grote Markt waar de leeuweriken u vanuit volle groene kruinen toezingen.


Enfin, Il n’y a pas la lumière à tous les étages…

820 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page