top of page

Carl Nijssens lanceert voorstel om palliatieve mensen te laten trouwen in het Trudo Ziekenhuis ...... en burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA) reageert alvast positief en laat het onderzoeken.


Op de Truiense gemeenteraad, die voor de eerste keer sinds de Corona-crisis in levende lijven samenkwam, werd het voorstel van schepen Hilde Vautmans (Open Vld) en burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA) om op de eeuwenoude abdijtoren of in het zwevend kerkje van Helshoven te trouwen, unaniem goedgekeurd.


Tandenknarsend

Maar daar kwam gemeenteraadslid Carl Nijssens (CD&V?) al voor een eerste keer tussen sinds zijn uitsluiting uit de Truiense CD&V-fractie. Tandenknarsend moesten zijn ex-fractieleden aanhoren hoe Nijssens een aanvulling deed waar niemand tegen kon zijn. "Waarom mensen niet laten huwen in het Sint-Trudo Ziekenhuis? Als oud-schepen van Burgerzaken heb ik helaas te vaak moeten meemaken hoe terminale patiënten nog op de drempel tussen leven en dood met hun partner wensten te huwen. Laat ons deze mensen ter wille zijn en voeg het Sint-Trudo Ziekenhuis toe aan de nieuwe trouwlocaties"


1 - 0

"We moeten dit uiteraard juridisch onderzoeken", reageerde burgemeester Engelbosch (N-VA). "Maar dit lijkt me een goed voorstel. We gaan er dan ook mee aan de slag." Of om het in voetbaltermen uit te drukken: Carl Nijssens - CD&V Sint-Truiden: 1 - 0

431 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page