top of page

Carl Nijssens, Peter van Dam en Luc Withofs nemen oppositie over, Stas deemstert verder wegEr waait een nieuwe wind doorheen de Truiense oppositie. De nieuwe eenmanspartijen van Luc Withofs en Carl Nijssens naast Peter van Dam (Groen) maken het de meerderheid knap lastig. Het gehakkel van Gert Stas van de grootste oppositiepartij Vooruit wordt stilaan pijnlijk.


Het was een meerderheid in volle verdediging op een, laten we wel wezen, weinig explosieve gemeenteraad. Die zou morgen komen. De tussenkomsten van Van Dam en Nijssens sneden er lekker in. Ook Luc Withofs zorgde voor vuurwerk met zijn tussenkomst over de malaise bij het nieuwe Truiense bancontactpunt op de Grote Markt. Hilde Vautmans (Open Vld) moest alle blauwe zeilen bijzetten om hem te counteren. Nijssens wist dan weer met een mail die onder het Truiense stadspersoneel circuleerde, en waarin het wegblijven van de traditionele Truiense Sinterklaasattentie aan de kaak werd gesteld, het nieuwe personeelsreglement onderuit te schoffelen.


Gert Stas van de grootste oppositiepartij Vooruit kwam daarentegen tussen over enkele technische dossiers. Wat de man probeerde duidelijk te maken, begreep nu eens echt niemand. Naar alle waarschijnlijkheid hijzelf inbegrepen. In de dagen vooraf probeerde Stas tevergeefs te weten te komen waarover Nijssens zou tussenkomen. "Stuur me uw tussenkomsten maar door Carl", deelde Stas Nijssens eerder neerbuigend en gemakzuchtig mee. Die bedankte echter feestelijk voor dit onophoudend eenrichtingsverkeer.


Spreekverbod

De fractie vooraf aan de gemeenteraad liep bij de Truiense socialisten trouwens niet meteen over een leien dakje. Filip Moers loopt al langer slecht gezind rond omwille van het feit dat zijn partij zich geen burgerlijke partij wil stellen bij een onderzoeksrechter om de Truiense schandalen ten gronde aan te pakken. Het populaire gemeenteraadslid Edyy El Herboutti kreeg dan weer een spreekverbod opgelegd omdat hij een vraag wilde stellen over de privé-keuken van Veerle Heeren.


Neergang

Het botert al een tijdje wat minder minder binnen de Truiense Vooruit-rangen. Ook Geert Hollebeke, de zoon van gemeenteraadslid Maurice Hollebeke (Vooruit) en veelbelovende kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 keerde onlangs op een niet misteverstane wijze de rode partij de rug toe. Opletten of de neergang is al ingezet vooraleer de verkiezingen in 2024 eraan komen.

1.882 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Erwin Goessens
Erwin Goessens
Dec 19, 2022

De malaise of is het onkunde is, zo te lezen, uitgedeind in alle geledingen van het Politieke Sint - Truidense bestel. Er gaan er in 2024 een heel pak in hun bed blijven liggen. Karl Nijssens zou beter goed nadenken alvorens zijn wagentje bij wie dan ook aan te haken. Ontsporing verzekerd nu met de dag duidelijker wordt dat een overgrote meerderheid van de politiekers in Sint - Truiden, het spoor serieus bijster is.

Like
bottom of page