top of page

Coronasubsidies voor Carnavalsgroepen blijven achter: "Tellen wij in deze stad dan niet meer mee?"
"De stad wilt de Coronasubsidies delen met alle verenigingen die je maar kan vinden", klinkt het in carnavalsmiddens. "Maar niet met de carnavalsgroepen."


"Normaal zouden we nu 'vollebak' bezig zijn in ons seizoen en de wagens aan het maken zijn voor de stoet", zucht de voorzitter van een bekende Truiense Carnavalsvereniging aan onze redactie. "Maar laat mijn naam maar uit uw stuk, of we krijgen al helemaal niets. Het is een echte schande. De Raad van Elf laat maar begaan, daar zeggen ze dat ze al 5 keer gemaild en gebeld hebben op 4 maanden tijd maar dat de burgemeester niet wil antwoorden. Ondertussen zijn we januari en zal al het geld al uitgedeeld zijn. We willen gewoon eenzelfde behandeling als alle andere verenigingen. Of zijn in deze stad carnavalisten minder waard dan pakweg toneelverenigingen?"

"Hopelijk brengt de komst van de nieuwe schepen Hilde Vautmans meer soelaas

"Het duurt inderdaad allemaal veel te lang", geeft opper van de Orde van de Commeduur Jo Sneyers toe. "We dringen aan bij de stad, geloof me vrij, maar krijgen maar moeilijk antwoord. Ik blijf diplomatisch. Hopelijk brengt de komst van de nieuwe schepen van Carnaval Hilde Vautmans meer soelaas."


Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) was niet bereikbaar voor commentaar.

362 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page