top of page

De ‘camorra’ in Vlaanderen

Is het Vlaams-nationalisme toch een verdoken trekje van de verleden jaren 30?


Sommigen onder u weten dat ik sedert enkele jaren bezig ben met alternatieve energie, meer bepaald zonnepanelen en batterijen. Er is redelijk veel controverse omtrent de werking van de zonnepanelen installaties in Vlaanderen. Specifiek in ons taalgebied is het echt wel fout gelopen.


In Wallonië en Brussel leeft men verder in vrede en peis. Een niet-oplettende Vlaamse regering heeft het verhaal om zeep geholpen. Het hoogste gezag in ons land gaat verder op de teksten die voorliggen en beslist de eisende partij, de Vreg dus, gelijk te geven.


Gelijk voor de wet?

Elke Belg gelijk voor de wet is dus helemaal niet meer van tel: Iemand die hier toevallig net over de taalgrens woont, kan kiezen voor een digitale meter maar het ‘mogelijk verlies’ wordt beperkt tot de hoogte van het prosumententarief dat dat gezin normaliter zou betalen moesten ze een analoge meter hebben. In 2021 krijgen ze trouwens deze taks voor 100 % terug betaald, een soort van subsidie om de mensen aan te zetten ‘groene energie’ op te wekken.


Aalmoes

Wij als Vlaming zijn dus weer de pineut en dat in een regering waar de Vlaams-nationalisten een belangrijke rol spelen, zelfs de huidige verantwoordelijke minister leveren! Onomkeerbaar zeggen ze er dan nog bij. Als je als vrije burger daarenboven durft protesteren tegen de Vlaamse overheid, heeft men geen recht meer op een mogelijke compensatievergoeding die ze hebben uitgewerkt. De aalmoes wordt niet toegezegd voor diegene die zijn mond durft opentrekken. Is het Vlaams-nationalisme toch een verdoken trekje van de verleden jaren 30?


Een batterij, een oplossing?

We zitten dus met de gebakken peren. Een batterij, een oplossing? Volgens mij wel doch er zijn weinig producenten die kunnen leveren. Er bestaat een subsidie regeling, zo onduidelijk als de wirwar van een normaal stadsbestuur! Moeilijk dus voor de consument die daarenboven volgend jaar zal ‘vergast’ worden op een piekvermogenstarief : stroomprijzen op het verkeerde tijdstip gekocht gaan oplopen tot 0.70 euro/kW ! Volgende verkiezingen

Dé oplossing volgens de Vreg: de consument met zonnepanelen moet de zelf opgewekte stroom gebruiken als de zon schijnt. Niet zo evident voor de meeste gezinnen. De burger wordt ook hier weer tegen de haren in gestreken. Benieuwd hoe dat gaat aflopen bij de volgende verkiezingen ...


512 weergaven0 opmerkingen

Comentarii


bottom of page