top of page

De comeback van Pascal Vossius: "Voor mij geen politiek meer!"

Garage Fox sleutelt aan kwalitatieve woon- en werkomgevingen in Haspengouw


in picture: Pascal en Manon Vossius Foto Luc Dalemans


Na de veelbesproken lockdown-bbq in mei waar zelfs de dochter van Goedele Liekens in een kleerkast werd teruggevonden, werd het akelig stil rond Pascal Vossius (50). De Truiense oud-schepen begon aan een eenzame tocht door de woestijn. Op zoek naar zichzelf en een nieuwe toekomst. Maar vandaag staat hij er weer helemaal. "Ik heb opnieuw bijzonder veel goesting om er in te vliegen. Samen met mijn dochter Manon!"


Een werkwereld van 800 m² rond kwalitatief wonen en werken, dat is het nieuwe geesteskind van Pascal Vossius. "In hartje Sint-Truiden gaf ik de voormalige Garage Dex een tweede leven: in Garage Fox wil ik vastgoedprofessionals uit verschillende disciplines samenbrengen. Naast de kantoren vind je in Garage Fox een belevingsruimte, waar binnenkort een typische bar, sfeervolle stoof en zeldzame oldtimer elkaar flankeren. Die belevingsruimte wordt bovendien de uitvalsbasis van Voluit Vastgoed. Onder die naam ontwikkel ik voortaan residentiële en commerciële vastgoedprojecten in Haspengouw en Vlaams-Brabant."


Rechten in Gent

Pascal Vossius stond de voorbije decennia aan de wieg van een resem vernieuwende ideeën in Sint-Truiden. En dat zowel als horecaondernemer ('t Nieuwscafé, Cosmo Café, Le Beau Zoo, Midweekfeesten red.) als in de politiek (Shop & The City, DronePort, Katarakt, Bloesembar). Na de vorige gemeenteraadsverkiezingen zette Vossius een punt achter zijn 18-jarige carrière als schepen, om zich 100% te focussen op het ondernemerschap. "En dat ga ik samen met mijn dochter Manon (17) doen. Ze kan het ondernemen maar best vlug onder de knie krijgen. Uiteraard gaat ze ook aan haar studies denken. Zo gaat ze vanaf volgend jaar Rechten studeren in Gent. Maar het lijkt me vooral leuk om zo veel tijd met elkaar door te brengen. Voor mij dus geen politiek meer!"

in picture: In de Schepen Dejonghstraat ligt de voormalige ‘Garage Dex’ foto Luc Dalemans


Zijn nieuwe project brengt professionals samen die een passie voor kwalitatief vastgoed delen. “In de Schepen Dejonghstraat geven we de voormalige ‘Garage Dex’ een nieuw leven. In 1930 openden Eloi en Alfons Jans hier een garage. Na de oorlog werd deze overgenomen door de familie Dex. We bewaren de rijke historiek van dit pand en herdopen het tot ‘Garage Fox’. Inderdaad een kleine zinsspeling op mijn achternaam. (glimlacht). Hier creëren we een 800 m² grote werkwereld, waar creatieve dienstverleners in de bouwsector elkaar vinden. In totaal gaat het om een investering van 1,5 miljoen euro”, becijfert Pascal.

"Hier creëren we een 800 m² grote werkwereld, waar creatieve dienstverleners in de bouwsector elkaar vinden. In totaal gaat het om een investering van 1,5 miljoen euro

“Vanaf augustus 2022 wordt dit de toekomstige werkplek van bijvoorbeeld een architect, interieurarchitect, technisch adviesbureau of outdoor specialist (bv. tuinarchitect, wellness-specialist, zwembadbouwer). In totaal kunnen een zevental bedrijven hier een uitvalsbasis vinden, goed voor een 30-tal werkplekken in totaal.”


Oldtimers

De achterkant van het gebouw, waar ooit aan auto’s gesleuteld werd, krijgt een nieuwe bestemming als belevingsruimte: “Dankzij de sfeervolle inkleding – met onder andere een karakteristieke bar en een typische stoof – ervaar je hier aan den lijve wat kwalitatief wonen, werken en leven inhoudt. In een voormalige garage horen uiteraard ook auto’s thuis. Geheel in de geest van het pand, etaleert een verdeler van oldtimers hier elke maand een zeldzaam exemplaar. Daarnaast gaan we nog op zoek naar een wijnhandelaar, die voor dat tikkeltje extra beleving zorgt.”


Voluit Vastgoed

De belevingsruimte krijgt een drievoudige invulling: “Voor alle duidelijkheid: Garage Fox wordt geen publiek toegankelijk café. We organiseren hier wél geregeld intieme activiteiten om mensen te informeren en inspireren rond kwalitatief wonen en werken. Daarnaast mogen de ‘inwoners’ van Garage Fox – de bedrijven die zich in de kantoren vestigen –zich nestelen aan de toog. Zo kunnen ze zich ontspannen en netwerken. En ten slotte wordt dit ook de vaste stek van Voluit Vastgoed.” Want Vossius neemt ook zelf zijn intrek in Garage Fox, met een nieuw vastgoedkantoor: “Indertijd zette ik hier mijn eerste professionele stappen als vastgoedmakelaar (bij het naburige Aktimmo red.)”, zo blikt Pascal terug. “Nu keer ik terug naar die eerste liefde. Met Voluit Vastgoed zijn we vanaf maart 2021 actief als projectontwikkelaar in Haspengouw en Vlaams-Brabant. En dat zowel in residentieel als commercieel vastgoed. Trouwens, binnen Voluit sta ik nog open voor een partner-makelaar, die er samen met mij wil invliegen”, besluit Vossius. “Want voluit voor het leven gaan, dat is mijn motto. Diezelfde beleving wil ik bieden als vastgoedontwikkelaar.”

3.120 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page