top of page

De Haspengouwse Helleweg



De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens..... Maar voor fietsers begint de miserie al aan de verkeerslichten richting Fedasil. Het nieuw aangelegde fietspad mondt er uit ….. op het zebrapad.


De Montenakenweg, die voorbij de verkeerslichten uitmondt aan de poorten van Fedasil, is een straf staaltje van algemene verloedering. In lang vervlogen tijden was deze weg de toegang tot het Militair Domein van Bevingen. Ondertussen ligt dit resort van Belgische makelij weg te kwijnen, en is het struikgewas uitgegroeid tot allures waar zelfs het Amazone-woud jaloers op wordt. Ergens liggen er plannen om dit uit te bouwen tot een groene woonwijk. Tot nader order weet blijkbaar niemand die bureaulade terug te vinden waar het is verstopt.




Bad nemen

De weg zelf wordt dagelijks gebruikt door honderden asielzoekers, klanten van de frituur, medewerkers van Fedasil en werknemers van diverse fruitbedrijven. Het moet zowat een halve eeuw geleden zijn dat hier nog onderhoud aan deze drukke baan is gebeurd. De gaten in het wegdek zijn op sommige plaatsen zo groot dat je er gerust een bad in kan nemen. Gepensioneerde fietsers blijven er best weg, want na 200 meter is door de hobbelige weg hun kunstgebit gegarandeerd achterstevoren in hun mond gedraaid. De oude Romeinse heirwegen uit de tijd van Caesar zijn hierbij vergeleken een autostrade!



IQ van een regenworm

Voor fietsers begint de miserie al aan de verkeerslichten richting Fedasil. Het nieuw aangelegde fietspad mondt er uit ….. op het zebrapad. Idem dito voor wie met de fiets van Fedasil naar het centrum wil rijden. Het fietspad (en oversteekplaats) ligt 20 meter verwijderd van het stoplicht. Het geeft de indruk dat het allemaal gauw in mekaar is geflanst door deskundigen met het IQ van een regenworm. Ondertussen wordt er naarstig aan de weg getimmerd om de nieuwbakken Fietssnelweg vanuit Staaien te realiseren. Als die straks klaar is kunnen de weggebruikers alvast genieten van een nieuwe stadsattractie die niet mag ontbreken in de gids van de Dienst van Toerisme: De Haspengouwse Helleweg



964 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page