top of page

De Metsterenweg, het visitekaartje van de 'hoofdstad' (deel 4)In zijn rubriek De Stoute Schoen laat Bernard Derwa zijn licht over Sint-Truiden schijnen


Wat het stadsbestuur tegen Metsteren heeft, weten wij niet. Maar daar worden toeren uitgehaald die naar moedwil ruiken. Even het geheugen heropfrissen. De verharde zijberm wordt weggenomen. In de plaats komt gele zand of gele aarde. Gevolg: kruisen onmogelijk. Dan worden drie 'afzeteilandjes' aangezet. Maar die liggen dan weer zo ver van elkaar dat, als ge tussen twee eilandjes moet kruisen, en dat gebeurt meestal, ge verplicht zijt u met twee wielen te riskeren in die zandbak.


50 witte paaltjes

Gaat u kijken, over heel de weglengte zijn de sporen een half autowiel diep. 't Is nog niet gedaan met de zottigheid: omdat er al zoveel auto's richting veld gereden zijn, heeft de stad dunne, witte, paaltjes langs de weg in de grond geduwd. Waartoe dienen die markeringen nu weer? Het zijn er wel vijftig. Morgen ligt er weer een dozijn plat in het veld. En ten andere, al die witte stokken langs een rijweg in de grond gestoken, dat zijn toch geen officiële verkeerstekens.


Spreekverbod

Ge zult zeggen: vraag eens aan het stadhuis wat de bedoeling is van die maskerade, maar dan verwijzen ze mij steevast naar het hoofd van de dienst en daar vangt ge toch bot want het personeel heeft onlangs spreekverbod gekregen.


En zo blijven wij, burgers, eens te meer op 'onze honger zitten'


367 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page