top of page

De naaktkalender van STBB: "Spelersvrouwen hebben hun partner verplicht om mee te doen"Een naaktkalender: het is een idee waar elke sportclub wel eens mee speelt. Maar het effectief ook doen? De Coronacrisis maakte dat de Truiense basketclub STBB tijd had. Het moment voor Maarten Massoels en Nick Bormans om hun plannen door te duwen. Maar aanvankelijk liep niemand echt warm om mee te doen. Het enthousiasme smolt als sneeuw voor de zon. Tot er een telefoontje van kapitein Shawn Mousseau kwam: 'De ganse A-ploeg doet mee!' en de rest is ondertussen geschiedenis. Wij spraken met initiatiefnemer en STBB'er van het eerste uur Maarten Massoels (36).

Toegegeven een naaktkalender, het is eens wat anders dan de tombola en de kien van voorzitter Ludo Van Beeck en zijn eeuwige rechterhand Nonke Mike (Michael Mousseau red.).


​"Die waren thans ook uitgenodigd om mee te poseren, maar jammer genoeg zijn ze er niet op ingegaan (lacht). Maar alle gekheid op een stokje. We zijn aan 'den toog' al enkele jaren aan het spelen met het idee van een naaktkalender, maar hebben het nooit echt doorgezet. Nu door Corona onze competitie kwam stil te liggen, lag het idee terug op tafel. Deze keer besloten Nick Bormans en ik om er concreet mee aan de slag te gaan."

"Nonke Mike en Ludo waren ook uitgenodigd om mee te poseren, maar die zijn er toch maar niet op ingegaan ...

Wou iedereen meedoen ‘in the full monty’? Ik neem aan dat sommige partners, moeders of bazen misschien minder happig waren?


​"Eerlijk, we dachten dat we maar met een bescheiden groepje modellen gingen zijn. We hebben dan een Whatsappgroepje gemaakt met alle trainers en captains van onze 4 seniorploegen. Van onze toogploeg (de D-ploeg in 4e provinciale red.) waren we maar met een 5-tal kandidaten. Aangezien zij vaak de boel trekken met dergelijke activiteiten, leek dat een voorbode voor een flop. Van onze C-ploeg (de junioren, tussen de 21 en 18 jaar red.) kregen we niemand warm en onze B-ploeg (1e provinciale) bracht oorspronkelijk slechts 1 model naar voor. Dat was eigenlijk reden genoeg om de stekker er uit te trekken.


"Toen het telefoontje van kapitein Shawn Mousseau binnenkwam was het hek van de dam en sprongen er plots nog verschillende kandidaten uit 'hun broek'

Maar toen kwam er een telefoontje van Shawn Mousseau, onze kapitein van de A-ploeg in 1e Landelijke. De voltallige eerste ploeg inclusief coach wou meedoen. Ja, toen was het hek van de dam en sprongen er plots nog verschillende kandidaten uit 'hun broek'. Uiteindelijk konden we aftikken op 2​0 modellen en dat was een onverhoopt succes. Qua tegenkantingen viel het eigenlijk heel goed mee. Veel partners hebben 'hunne vent' zelfs verplicht om mee te doen, en aan de bestellingen te zien zijn quasi alle moeders hoofdafnemer."

foto door Franky Ruysen

"Aan de bestellingen te zien zijn quasi alle moeders hoofdafnemer

Maar goed, hoe hebben jullie het daarna aangepakt?


"Alle foto's zijn door onze topfotograaf Franky Ruysen gemaakt. Van groepsfoto's die veelvuldig gebruikt worden in de kalender, maar ook foto's in kleinere groepjes en zelfs enkele individuele portretten. We zochten samen met Franky telkens een goeie balans tussen kwaliteitsvolle artistieke foto's en raakpunten met de basketwereld. Dé anekdote was toch wel het optreden van de Luikse politie tijdens een opname in het Fort de la Chartreuse in Luik. Een voorbijgangster kon al dat mannelijk bloot blijkbaar niet aan en besloot om de politie te bellen. 20 minuutjes later kwamen er 4 agenten tot bij ons. Die konden er wel mee lachen."

Hoe worden de kalenders onthaald? En vooral: waar kan je de kalenders kopen en tegen welke prijs?


"De voorverkoop loopt best goed. We hebben nu iets meer dan 130 bestellingen binnen en enkele cafés willen ook exemplaren verkopen. Volgende week hoop ik naar de drukker te trekken, in eerste oplage gaan we er een 300-tal bestellen. Tenzij er deze week nog een lawine aan bestellingen binnenkomt, na dit artikel (lacht).

"De kalenders kosten slechts 15 euro en zijn te bestellen op onze website kstbb.be

"De kalenders kosten slechts 15 euro en zijn te bestellen op onze website www. kstbb.be Helemaal beneden op de homepage kan je een contactformulier invullen. Wanneer de kalenders klaar zijn kunnen we ze verdelen. Alles hangt nog een beetje af van wat de Corona-maatregelen zullen zijn medio december. Als we terug mogen basketten zal dat voornamelijk in onze kantine gebeuren, maar in het slechtste geval kom ik ze bij iedereen in de brievenbus steken."

Naar waar gaat de opbrengst?


"De opbrengst gaat volledig naar Fighters Against Cancer van meester Bert Vanmechelen."


Succes mannen!
674 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page