top of page

De padvindster in Veerle HeerenEerlijke berichtgeving steunt op objectiviteit en op neutraliteit. Telefoon van Veerle Heeren: " Herbergt gij een Oekraïner van rond de zestig?" Mijn antwoord: "Ja". Heeren: "Vindt gij het goed dat ik Joeri"( zo heet hij) naar Brussel rijd om zijn papieren in orde te laten brengen?"


Natuurlijk vond ik dat een fantastisch initiatief. En zo gebeurde: afgelopen maandag, om tien uur helpt Veerle Heeren Joeri in haar auto, ze legt zijn twee krukken op de achterbank, groet mij met de woorden: "nu kan ik eindelijk eens iets doen waarvoor ik vroeger geen tijd had." en "ik doe dat graag, want ik ben een padvinder geweest en ze zeggen: eens padvinder

altijd padvinder." Voor mij, een opluchting. Eindelijk kan ik namens Trudocs mijn oprechte felicitaties toewensen aan Dame Heeren. Pas om zestien uur was ze met Joeri terug in St-Truiden. Een forse hap uit het tijdsschema. Daarna mocht Joeri gaan genieten van het onzeglijk mooie vergezicht in Velm, in de 'Bloesemlounge.'


Onderdak

Met de plaatselijk beroemde warme appel op zijn bord en een drankje, kon de man zijn ogen niet geloven. De tekens met de hand, de gebarentaal, de 'dank u' kon niet op. Met Google-translate hield de politica en de Oekraïner het gesprek gaande. Zoals in het verleden - en nog steeds- Trudocs zijn blijken van ontzaglijke waardering mocht uiten aan het adres van al onze prachtdokters en van al onze gouden verpleegkundigen, zo gaat onze bewondering evenzeer naar alle Truienaren, die in de mogelijkheid verkeren beproefde vluchtelingen onderdak te geven. En ge staat er niet alleen voor. De administratie helpt op de voet mee, met van alles en nog wat. Het is een vriendelijk volk, daar in Oekraïne. En de Binken zijn dat ook...!

1.210 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page