top of page

"De politiek draait op een vademecum van profitariaat, de verzorgingssector op plichtbewustzijn"

In zijn rubriek De Stoute Schoen laat Bernard Derwa zijn licht over Sint-Truiden schijnen


Omvallen, doet ge, als ge het hoort. Geraakt ge ocharme niet meer verkozen in ’t parlement, trek het u toch niet aan: een gouden handdruk, een ‘parachute’ van 350.000 euro, zuivere cadeau, wacht op U. Dat dient om u verder te helpen, nu uw salaris wegvalt.


Ge hebt jarenlang gecumuleerd, eentje in het parlement en eentje in Sint-Truiden. Dat doet niks, er zijn er zoveel die dat doen. “Parlement vaarwel, wedde volgt wel.”


Vergelijken we nu eens een dergelijk gedrag met het lot dat wij onze verpleegkundigen voorbehouden. Zij die – nog steeds – hun leven op het spel zetten om het onze te redden. Ze zijn afgepijgerd, stikop, maar ze vechten door tegen een maandelijkse habbekrats van 2.250 euro bruto beginwedde, wel te verstaan na vier jaar zwaar studeren. Ge krijgt er het zout op uw patatten niet van betaald.


Helse werkritme

Durven zij te doen wat een massa politiekers zich veroorloven, zonder wettige reden thuisblijven, geen halve euro zal hun bankrekening zien. Durven ze in hun helse werkritme één enkel foutje te maken, maar mens toch, de kliniek is te klein. En verdwijnt er geld uit de kliniekkas, naar de rechtbank met de dief. En dat gaat rap: zij genieten niet van een of andere onschendbaarheid zoals herr Politicus die uit de wind blijft en later, véél later, profiteert van de redelijke termijn die overschreden is of een transactie afsluit met het parket: de gepikte soep wordt lichtekes afgeroomd. En dan…

"De politiek draait op een vademecum van profitariaat. De verzorgingssector draait op een vademecum van plichtsbewustzijn.

Al jaar en dag trekken de zorgverstrekkers naar Brussel om toch maar één euroke of enig bij te krijgen en om de schaarse rangen te doen opvullen, maar telkens blijft het ‘njet’. Men weet goed genoeg dat ze hun patiënten niet langer dan een halve dag durven noch willen zonder verzorging laten. Laat ze dus maar naar Brussel komen. Zo lang ze willen. Meer dan twintig procent in de middens der verzorging wil eruit. Wie gaat ons verzorgen?


Le boulevard des Milles Fontaines

Dat de stad op “Le boulevard des Milles Fontaines” (gelegen op het ‘Vossiusplein’ en nog daarvóór de ‘Groenmarkt’) maar laat voor wat het is voordat de spuiters kapotvriezen en dat de stad de “piepel-, larven en meelwormenweide” op het Speelhof maar afblaast. Het alzo uitgespaarde geld moet naar de ‘Dienst Uitbetaling Weddes’ van Sint-Trudo gaan. Met dank van de Covid-getroffene, met een ‘eindelijk’ vanwege de medische staf in ’t breed en tot meerdere eer en glorie van het binkenbestuur.

499 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page