top of page

De SpeelhofwaanzinIn zijn rubriek 'De Stoute Schoen' laat Bernard Derwa zijn licht over Sint-Truiden schijnen


Stel u dat eens voor, op het Speelhof worden er op kosten van de Stad, dat wil zeggen onze kosten, niet minder dan vier arbeidskrachten betaald. Zeven dagen op zeven, winter én zomer, om enkele hangbuikvarkens, 'n paar pony's, ganzen en eenden te voederen.

Tel eens uit wat die beestjes per jaar kosten. Pure verspilling. En dat terwijl we opkijken tegen een schuldenberg van 107 miljoen euro! Dan mogen we bovendien nog koploper zijn in de armoedecijfers, toch blijft die verkwisting voortduren.


Jolien Vangeel treft hongerige daklozen aan in deze Stad. Erg, zielig. Voor die beproefde mensen géén opvang. Maar de zwijnen van 't Speelhof hebben samen met het andere kleinvee zo maar liefst vier mooie schuilhokken. Die stallen hebben de bagatel van 7500 euro per stuk gekost.


Ik zou deze 'Speelhofwaanzin' nooit op papier durven zetten zonder eerst naar de reactie voor de verantwoordelijke voor die toestand te vragen. En wie is de bedenker van die waanzin? Gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans zo blijkt. Na vier pogingen kreeg ik de man aan de lijn... maar noppes... hij wilde niets kwijt. Geen gezegd woord kwam eruit behalve dan het mantra: "Ge moet bij de algemeen directeur zijn (stadssecretaris Kathleen Bergoets red.)."


"Maar vindt ge dan niet dat 4 man voor zo'n vijftigtal beestjes veel te veel is? Eén man, een paar uurtjes per dag is toch meer dan genoeg"
"Hier is het nummer van Bergoets. Salut!"

"Maar allez Bert", zei ik. "Bergoets heeft daar toch niets mee te maken, het zijt gij die vier voltijdse mannen opdracht hebt gegeven om voor de zwijnen en consoorten te zorgen, niet Kathleen."


"Ik zeg niets", aldus een merkelijk geïrriteerde Stippelmans, "jullie schrijven leugens, Veerle Heeren heeft die negen bomen niet doen kappen."


Ik ondernam een laatste poging. "Maar vindt ge dan niet dat 4 man voor zo'n vijftigtal beestjes veel te veel is. Eén man, een paar uurtjes per dag is toch meer dan genoeg"


"Hier is het nummer van Bergoets. Salut!"


Moest een dakloze het luxeleventje van de varkens op het Speelhof vernemen, dan liggen de 'stallen Stippelmans' binnen de kortste keren vol. Want daar zijt ge tenminste beschut tegen regen en wind en is het er rijkelijk ingestrooid.


Wie is er uiteindelijk welkom in Sint-Truiden?625 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page