top of page

De waarheid over de belastingopbrengsten op de eroshuizen (en niet de leugens van Herr Jelle)Deze meerderheid slaagt er maar niet in nog belastingen te heffen op de eroshuizen op het grondgebied van Sint-Truiden, de flagrante leugens van eerste schepen Jelle Engelbosch (N-VA) ten spijt.

Ze hebben al een aantal keren het originele belastingreglement dat ik als burgemeester in 1996 ingevoerd heb, proberen aan te passen. Maar ze zijn steeds teruggefloten door de hogere overheid. Onvoorstelbaar! Wat een gepruts. Waarom maken ze geen nieuw reglement op basis van het oorspronkelijke? Het is precies of zij dat geld niet willen innen. Nochtans is het principe simpel: de prostitutiesector heeft serieuze inkomsten en dan is het niet meer dan logisch dat daar belastingen op betaald worden.


Liegen

Bij het debat tijdens de gemeenteraadszitting van maandag 23 mei 2022 veroorloofde N-VA schepen Jelle Engelbosch zich weer maar eens om uit te halen naar het beleid onder mijn periode als burgemeester: “wij hadden wel een reglement, maar de opbrengsten waren niet zo hoog als wij steeds voorstellen.” Zo gebeuren er vaker foute uitspraken aan mijn adres en de toenmalige coalities door de huidige cd&v-Open Vld-N-VA meerderheid. Eerlijk gezegd, soms zo laag bij de grond-liegen- dat het niet de moeite loont om te reageren. De Truienaars zijn wel verstandiger dan dat.

Ik heb dan maar de cijfers opgevraagd qua belastingopbrengsten van de eroshuizen over de hele periode dat ik burgemeester was (van 1995 tot en met 2012) en ze laten vergelijken met de periode na mij. Objectiever kan niet!

in picture: tabel ontvangen van de financiële dienst Stad Sint-Truiden

De cijfers zijn duidelijk: het oorspronkelijk reglement leverde wel duidelijk inkomsten op en de belastingen waren inbaar. De stad Sint-Truiden kan nochtans elke euro goed gebruiken gezien de slechte financiële toestand.”


1.081 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page