top of page

Een lekkere Jo, een stralende AstridZaterdag 26 november in de Academiezaal in onze Vurige Stede, Astrid Stockman straalde, ze nam ons allen in haar hart, een heerlijk moment!


De dag voordien kregen we een mail van De Bogaerd dat we ons beter voorzagen op warme kleding met eventueel een fleece om geen kou te krijgen. Wij dus naar de Academiezaal met een extra deken in de zak. Bij aankomst blijkt dat ze toch aardig de gaskraan hadden open gedraaid, zelfs zodanig dat ik mijn pull moest uittrekken om geen ‘vapeurs’ te krijgen! Astrid kwam licht wuivend de zaal in en begon de prachtige zwarte vleugelpiano te temmen. Ze startte met een prachtige licht klassieke aria waar ze zo sterk in is. De Franse chansons weerklonken vervolgens door de zaal met zowat de beste akoestiek van heel Europa! Astrid heeft ‘m zelfs getest door rechtopstaand, wat verwijderd van haar micro, een stukje te zingen, gewoon heerlijk!


Samenzang

Een superfan van haar, nog een kind, kreeg extra aandacht, heel ontroerend hoe een live-song een mens zo gelukkig kan maken. De sterren van Van Gogh inspireerde veel artiesten, dus ook Astrid die ons een mooie medley bracht, ter ere van die kunstenaar. Als afsluiter kwam er een meezing-moment, een schitterende apotheose, een samenzang van deze sopraan met het aanwezige publiek. Het obligate bisnummer deed de traantjes lichtjes vloeien, ontroering alom!


Een lekkere Jo

Het stoorde niet echt doch het viel op dat er toch wat stoelen in de zaal ‘defect’ waren, zou het een uitloper zijn geweest van coronamaatregelen om de mensen op afstand te houden? Misschien is er toch geen budget meer om de herstelling ervan uit te voeren? Niet direct naar huis, een klein genot om af te sluiten in Cultuurcafé De Fwajee, de stek waar Guy en Monique thuis zijn, met een selectie van frisdrank, wijn en biertjes. Een Bink, een lekkere Jo, hét Zeppers Vriendenbier, … een goede ondersteuning van onze lokale brouwers!514 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page