top of page

Eerste vaccinaties starten op 22 februari in de MinderbroederskerkNog één dry-run en dan is het uitkijken naar de eerste bezoekers en de vaccins. Ook het vaccinatiecentrum Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken is klaar om de eerste vaccinaties toe te dienen. Startdatum: 22 februari 2021. De voorbije weken is er hard gewerkt om de Minderbroederssite in te richten als vaccinatiecentrum. Daarnaast is personeel aangeworven en opgeleid. Ondertussen zijn maar liefst 700 vrijwilligers gescreend en gecontacteerd om mee te draaien in de vrijwilligerspool. En daarnaast start vandaag de lokale communicatiecampagne naar alle inwoners uit de drie gemeenten


De komende weken zullen de 56.000 inwoners van Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken gevaccineerd opgeroepen worden om zich in de Minderbroederssite in Sint-Truiden te laten vaccineren. Een aangepaste signalisatie en verkeersgeleiding zal ervoor zorgen dat de mensen vlot hun weg vinden naar de vaccinatiesite. Bovendien zijn er 2 grote parkeerzones vlakbij het centrum. Het gebouw zelf is de voorbije weken ingericht op basis van het 4-stappen model van de Vlaamse overheid.


4-stappen vaccinatieparcours

De vaccinatie gebeurt in 4 stappen. Na controle en temperatuurmeting zal de bezoeker zich met zijn identiteitskaart of EID kunnen aanmelden bij het onthaal of check-in. Dit is stap 1. Daarna in stap 2 wordt de gezondheidstoestand overlopen. Bij groen licht krijgt de bezoeker tijdens deze derde stap zijn of haar vaccin toegediend. Tot slot, stap 4, wordt gevraagd om 15 minuten te verblijven in de wachtzone. Het volledige proces zal maximum 1 uur duren.


Centrale helpdesk

Voor algemene vragen en voor het beheren van een afspraak kunnen mensen terecht op www.laatjevaccineren.be. Mensen uit Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken die informatie zoeken over het vaccinatiecentrum in Sint-Truiden en de bereikbaarheid vinden die op www.vaccinatiecentrumsinttruiden.be. Bovendien zullen zij elke weekdag tussen 09u-18u terecht kunnen bij medewerkers van een lokale helpdesk voor specifieke vragen over hun afspraak of de vaccinatie-uitnodiging die ze ontvingen op het nummer 011 49 49 07. Dit vanaf 22 februari 2021.


Je goed voelen

Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19 pandemie achter ons te laten. Het vaccinatiecentrum is ingericht en er staan stewards klaar om de bezoekers op te vangen en te begeleiden. Je goed voelen en opgevangen voelen is voor heel veel mensen erg belangrijk. Daarom is er een lokale campagne uitgewerkt met gewone mensen uit de streek. Elke inwoner van Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken krijgt bovendien een flyer met info in de bus, er is een video die je rondleidt in het vaccinatiecentrum en dus ook een fotocampagne.

“Aan de fotocampagne hebben mensen van de hele regio meegewerkt. Het is een mooie foto met quote over het verlangen naar een toekomst zonder corona. Met de campagne willen we dan ook zo veel mogelijk mensen overtuigen om zich te laten vaccineren”, vertelt burgemeester Dries Deferm van Nieuwerkerken. “We zijn blij met deze fantastische samenwerking tussen de gemeenten. De samenhorigheid is enorm dat hebben we ook gemerkt aan de massale inschrijving van meer dan 700 vrijwilligers. Hartverwarmend,” aldus burgemeester Patrick Lismont van Gingelom.

263 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page