top of page

Engelbosch' geitjes niet in regel: “Geiten moeten geoormerkt worden om traceerbaarheid in België"Niet alleen de geitenweide van schepen voor Dierenwelzijn Jelle Engelbosch (N-VA) komt onder vuur te liggen, ook de geitjes zelf zijn volgens het Federaal Agentschap voor de Voedselketen niet in regel. “Wie schapen en geiten in België wil houden moet ervoor zorgen dat ze worden geregistreerd bij Dierengezondheidszorg Vlaanderen en geoormerkt.”

“Voor alle geiten is er een identificatie- en registratieplicht en iedereen die geiten houdt, moet een beslagnummer hebben”, zegt Helene Bonte van het FAVV (Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid). “Ieder dier moet in elk oor een oormerk dragen. Je vindt de nodige documenten op de website van Diergezondheidszorg Vlaanderen. Mijnheer Engelbosch stelt zich dan ook best in regel. Een boete riskeert hij niet meteen, tijdens een controle gaan we in eerste instantie in dialoog met houders zodat ze weten hoe ze zich in regel moeten stellen. Sommige particulieren weten immers niet dat ze zich tot deze regelgeving moeten schikken. Wanneer iemand hier herhaaldelijk inbreuken tegen pleegt wordt uiteraard wel een waarschuwing of PV uitgeschreven.”

Schepen van Dierenwelzijn Jelle Engelbosch (N-VA) wenste vanuit het zonnige Portugal niet te reageren.1.041 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page