top of page

Filip Moers wil dat oppositie naar parket stapt: "Waar wachten we op?"Terwijl de schandalen in de Trudostad zich blijven opstapelen, struikelen de Truiense cd&v-politici over de ontkenningen. De tuchtcommissie doet haar werk, maar gemeenteraadslid Filip Moers vindt dat zijn fractie naar het parket moet stappen.


"Nog niet zo lang geleden wou Iedereen toch de onderste steen naar boven halen", laat gemeenteraadslid Filip Moers (Vooruit) weten. "Waar wachten we op? Er is maar één instantie die dat kan! De belastingbetaler heeft daar recht op!" Moers ligt schijnbaar overhoop met zijn eigen fractie die maar blijft talmen om zich burgerlijke partij te stellen bij een Limburgse onderzoeksrechter.


Advocaten

Aan forse woorden ontbreekt het de Vooruit-fractie nochtans niet. In een laatste post op zijn sociale media haalt Ludwig Vandenhove (Vooruit) ongemeen hard uit. "Ik weet van niets… Toekomstig burgemeester Ingrid Kempeneers (cd&v) heeft dat al een paar keer gezegd. En bij de lening van de stad Sint-Truiden aan wijlen burgemeester Jef Cleeren, en bij de factuur over de causerie, betaald door de stad Sint-Truiden, die voormalig burgemeester Veerle Heeren organiseerde, en bij de transacties van voormalig schepen Jelle Engelbosch (N-VA). Zij was nochtans in alle gevallen bevoegd als schepen van Financiën en/of Juridische Zaken.

Tijdens de gemeenteraadscommissie op maandag 28 november 2022, waarbij Audit Vlaanderen het rapport over voormalig schepen Jelle Engelbosch kwam toelichten, wist de door gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans (cd&v) opgevorderde advocaat niet meer wie hem gevraagd had advies te verstrekken over het gegeven ‘verkrijgende verjaring’. En Bert Stippelmans gaf ook aan van niets te weten. Moest de aanwezigheid van deze advocaat de rol van Ingrid Kempeneers en/of Bert Stippelmans minimaliseren?"


Champagne en designkeukens

"Ook raar: Ingrid Kempeneers was indertijd schepen van Juridische Zaken, maar het dossier werd behandeld door Bert Stippelmans als schepen van Openbare Werken", gaat Vandenhove verder. "Maar beiden weten weer van niets… Los van het gegeven of die advocaat aanwezig mocht zijn in deze geheime gemeenteraadscommissie, is het opvallend dat betrokkene nog eens zijn advies mocht komen verdedigen tegen Audit Vlaanderen in. Als er twijfel is over het advies van een advocaat, wordt toch best een derde persoon gevraagd om te oordelen of het juist is of niet, niet de advocaat zelf. Voormalig burgemeester Veerle Heeren zegt niet op de hoogte te zijn en wijst elke verantwoordelijkheid af voor de facturatie van de champagne voor een causerie georganiseerd door de vzw De Vrienden van Veerle Heeren. Wie gelooft dat nog?" Vandaag komt er dan nog een nieuw dossier op de proppen. Over een vermeende levering van een designkeuken aan een vooraanstaand cd&v-politicus.1.332 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page