top of page

Franz Kafka woont in de GalgestraatVeel automobilisten nemen de Galgestraat in Wilderen voor het 'Circuit van Zolder'. Maar er is daar een school. Lager onderwijs Dat wil zeggen: bijzonder kwetsbare kinderen. Vanalles hebben ze rond die school geprobeerd om de zotten te bedaren.


Het is er 'zone 30', er staan van die opvallende en lelijke octopuspalen, de grond is volgeverfd, er is tamelijk ernstige wegversmalling aangelegd, het kan allemaal niet dienen. Ten einde raad is de volledige Galgestraat afgesloten voor ieder verkeer gedurende een half uur als de school begint en gedurende een half uur als de school 'uit' is. Nog 'geen avance'.! Bijna niemand respecteerde die verbodstekens. "Wat denken die van Wilderen wel, omrijden, dat zal wel, ik rij door de platen."


Nadar

De schooldirectrice kreeg er grijze haren van en migraine. "Respecteren ze nu de dag van vandaag helemaal niets meer", blijft ze maar zuchten. Wat bleef er nog over om die renwaanzin te temperen? Eén ding: de auto's stil leggen door nadarafsluitingen dwars over de weg te plaatsen. Ofwel wacht ge daar een half uur, ofwel draait ge u om en rijdt ge rond, de omleiding op.Glasbak van Halle - Booienhoven

Nu is de situatie eindelijk veilig voor de kinderen, maar wel ambetant voor mevrouw Paulus. Haar huis staat in die verkeersvrije zone, zij kan 's morgens en 's avonds met haar auto niet meer weg. "Niet waar" zegt een dienstdoende nadarplaatser, "Als ze de nadar wegzet, dan mag ze uitrijden." Mevrouw Paulus ontkent dit evenwel, maar ze haalt nog andere ongemakken aan. Limburg Net haalt haar huisvuil niet meer op. Mevrouw Paulus: “Mijn man moet de glazen en de flessen in de glasbak van Halle - Booienhoven gaan gooien. Het papier moet hij naar het containerpark brengen. Waarom moet ik nog die gepeperde factuur aan Limburg.net betalen?"


Van stadswege is men naarstig op zoek naar een definitieve oplossing. Maar tegen onwil en gebrek aan respect van vele automobilisten is 'geen kruid gewassen!'....


1.074 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page