top of page

Gemeenteraadslid Veerle Heeren laat zelfrijdende pendelbus naar een volgende legislatuur tuffenGemeenteraadslid Veerle Heeren (CD&V) ging vanaf 2019 de bevoegdheid Mobiliteit zelf ter harte nemen. En die mobiliteit zou er in de nieuwe legislatuur heel anders uitzien in de Trudostad. Maar daar komt voorlopig weinig van in huis ...


Om de Veemarkt met het centrum van de stad te verbinden ging de Stad Sint-Truiden een zelfrijdend busje inleggen: de shoppingshuttle. Ook kwam er een groene verbinding naar de binnenstad met een veilige wandel- en fietspad. Raadslid Eddy El Herboutti vroeg gisteren naar de stand van zaken. "Te duur en wellicht voor een volgende legislatuur", antwoordde Heeren gisteren in de gemeenteraad.


Komt niets van in huis


Fietsring

Er komt ook een fietsring rond Sint-Truiden.


Is men mee bezig


Parkeren in de binnenstad wordt duurder In overleg met de buurt worden de blauwe zone en betalende zone uitgebreid in buurten met een hoge parkeerdruk. Inwoners met bewonerskaarten mogen voortaan parkeren in de aangeboden ondergrondse parkeerplaatsen. Ook gaat de stad onderzoeken wat er mogelijk is op de parkings van winkelketens. Parkeren wordt duurder in het centrum en goedkoper aan de rand.


Is gerealiseerd


Citydepot Er komen venstertijden voor leveringen aan winkels en horecazaken in het stadscentrum. De komst van een Citydepot , het verhaal van slimme distributie aan de rand van de stad, wordt onderzocht.


Komt niets van in huis


Verkeersluwe binnenstad Verkeersonveilige schoolomgevingen worden aangepakt. De binnenstad wordt leefbaar gemaakt met langzaam verkeer, zonder dat de bereikbaarheid in het gedrang komt. We ontraden doorgaand verkeer in de binnenstad. Gemengd verkeer van fietsers, voetgangers en wagens blijft mogelijk.


Komt niets van in huis


Taxi Er worden meer publieke laadpalen voor elektrische wagens geplaatst op randparkings. Taxibedrijven gaan voortaan één vast bedrag mogen aanrekenen voor verplaatsingen binnen de stad en van de kerkdorpen naar de stad. Er komen bijkomende taxiplaatsen in de binnenstad en op de specifieke plaatsen zoals het Trudo-ziekenhuis.


Komt niets van in huis


Velo & The City Er komt een plan om alle dorpen via een fietsweg te verbinden met de stad. Ook het plan van Luc Withofs waarbij je op verschillende plaatsen in de stad fietsen kan huren komt er.


Komt niet van in huis


1.101 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Zoals al vele jaren, veel beloven maar als je nagaat wat er werkelijk gerealiseerd wordt na een legislatuur, dat is om te

Like

Jan Goffa
Jan Goffa
Feb 01, 2022

Aankondigingspolitiek dus.


Like
bottom of page