top of page

Groen manipuleerde foto Stort Melveren om boodschap dramatischer te laten overkomen

"Ik heb er drie jaar avondles fotoshopmontage voor gevolgd bij Qrios"

in picture: de door Lode Vanhoutte gemanipuleerde foto die de boodschap van Groen moest dramatiseren


Groen Sint-Truiden stuurde op 21 juni 2020 een persbericht naar buiten om de PFOS-vervuiling in de Melsterbeek aan te klagen. Bij het persbericht een foto van de ingang van het voormalig stort met een doodskop op. Het beeld blijkt nu echter gemanipuleerd door partijsecretaris Lode Vanhoutte om het dossier te dramatiseren.


"De hoogste concentratie aan PFOS in zoetwatervis in Vlaanderen wordt aangetroffen in de Melsterbeek ter hoogte van Herk-de-Stad", trok gemeenteraadslid Peter Van Dam fel van leer in een persbericht naar aanleiding van de gemeenteraad van juni. "Deze beek passeert stroomopwaarts vlak langs het voormalig afvalstort van Melveren in Sint-Truiden. Groen Sint-Truiden vraagt zo snel mogelijk metingen van de PFOS-concentratie aldaar, en het afwerken van het stort met een ondoordringbare laag.


Gemonteerde doodskop

"Samen met hun persbericht stuurde de partij een foto van de toegang van het stort van Melveren met een doodskop mee. Maar de foto gaf de realiteit niet weer. Er zijn helemaal geen borden op het hek van het stort bevestigd. En al zeker niet met een doodskop. Die doodskop werd er op gemonteerd door partijsecretaris Lode Vanhoutte blijkt nu, met de bedoeling om het dossier te dramatiseren.

in picture: Partijsecretaris van Groen Sint-Truiden Lode Vanhoutte


Avondles fotomontage

Partijsecretaris en aangespoelde Genkenaar Lode Vanhoutte van Groen Sint-Truiden zelf ziet er allemaal geen graten in en is fier op zijn werk: "Ik heb er drie jaar avondles fotoshopmontage voor gevolgd bij Qrios, Frank Renard is een uit-ste-ken-de docent en je ziet het resultaat."


Gemeenteraadslid Peter Van Dam was niet bereikbaar voor commentaar.842 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 hozzászólás


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
2021. okt. 09.

Benieuwd of zo'n doodskop ook op ''hun'' groene gascentrales zal prijken...

Kedvelés
bottom of page