top of page

Hart van Haspengouw wordt als landschapspark erkend: "Goed nieuws voor Burcht van Brustem"
Onze natuurrijke landbouwstreek, met glooiende heuvels vol fruitbomen en karakteristieke boerderijen is als landschapspark erkend. "Dit biedt kansen voor onze stad", zegt eerste schepen Gunther Dauw (N-VA).


Waar in een Nationaal Park de nadruk op natuur, biodiversiteit en internationale uitstraling ligt, is dat bij een landschapspark anders. Daar ligt het accent op de diverse functies van het gebied en de eeuwenlange wisselwerking tussen mens en natuur. “Zo speelt erfgoed ook een zeer belangrijke rol in deze parken. Ze zorgen voor herkenbare bakens die laten zien waar we vandaan komen, wie we zijn en welke ontwikkeling we doormaken. Ze vertellen dus mee het verhaal van een dorp en de geschiedenis ervan. Op die manier zijn erfgoed, maar ook natuur, landbouw en toerisme ook met elkaar verbonden in de Vlaamse parken”, zegt Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele.


Burcht van Brustem

"Dit is zeer goed nieuws voor onze stad op alle vlakken, niet enkel toeristisch maar ook voor de ontsluiting van ons erfgoed", zegt de Truiense eerste schepen Gunter Dauw (N-VA). "Op deze manier zullen we ook de Burcht van Brustem extra in de kijker zetten en de zorg ervoor doorgeven aan volgende generaties. En behalve voor de natuur is dit natuurlijk ook goed nieuws voor alle landschapsvormen, van landbouw tot economie en ambachten, die bovenlokale steun krijgen om kwalitatief en duurzaam verder te ontwikkelen”

437 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Vol is Vol?

bottom of page