top of page

Hartje voor de zorg? Alvast niet op de Houtmarkt: zorgparking verdwenen


Opnieuw een flinke mep in volle gezicht van onze doktoors en van onze verpleegkundigen: hun voorbehouden parkeerplaats is opgeheven op de Houtmarkt. Wat zou dat stadhuis toch dankbaar zijn voor de levensreddende inzet van het medisch korps! Geen greintje respect.


Een bewoner van de Houtmarkt zegt me stijf van schrik te zijn voor de dagen dat hij zorgen nodig heeft. De Houtmarkt staat om de haverklap vol geparkeerd. Geen plaats meer vrij. Wat hebben dokters of verplegenden aan een 'algemeen parkeerkaart' als de stad zo vol zit als een ei. Ik ken mensen die vier keer den toer van de stad doen en van miserie naar huis rijden.


Stippel

Ziet ge Mijnheer Doktoor al naar de veemarkt rijden en dan te voet naar zijn patiënten 'tjaffelen', op die manier doet hij maar een paar huisbezoeken per dag. 'Stippel' heeft met zijn universele af- en opbraakwoede de ganse stad klein en leeg gekregen. Vinci blijft verwoed boetes afschieten, de kopers de Stad uitjagend. En nu worden de dokters en de verplegenden van St-Truiden geviseerd: geen voorbehouden plaatsen meer. In de huidige onmogelijkheid om nog een plekje te bemachtigen, worden ze vleugellam gemaakt.


stomapatiënt

En dan, 'Stadhuisherauten', denk toch effe na, wat als gij bedlegerig wordt? Voorkruipen voor een pikuur zal niet meer kunnen, ge zult het moeten doen zonder spuit, uw lieftallig verpleegsterke geraakt van haar autoke niet af. En dat de 'Welkommenaren' nu niet afkomen met " wij wisten van niets". Eertijds heeft Trudocs drie schrijnende gevallen gesignaleerd. Op de Varkensmarkt- Minderbroedersplein moest een verpleegster dringend een stomapatiënt bezoeken. Natuurlijk geen plaats. Wachten kon niet. Dan maar verkeerd, met twee wielen

eventjes op de stoep, en prijs had het kind: 160 euro van de combi en 21 euro van de zwarte mannen. Den dag sloot af met verlies. Aan de Tiensestraat, bij Closset, stond het 'Wit-Gele Kruis. In grote koeienletters. Met mijn eigen ogen heb ik de boete op de voorruit gezien. Ik heb de verpleegster voorgesteld zich te laten dagvaarden, het zou haar niets kosten, maar, zoals gewoonlijk, durfde ze niet.


Genadeloos

En dan kreeg zorgkundige Joke Boets een gelijkaardige slag te verduren. Terecht verbolgen riep haar man: "Dat is er niet over, dat is er ver over!" Ons medisch en paramedisch team staat bekend als uitmuntend. Maar 'Steede van kommer en kwel' hanteert genadeloos de matrak

op de rug van zij die grote risico's nemen om anderen erdoor' te helpen.


563 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page