top of page

Heeren breekt: "Zoutstraat in maart opnieuw open!"
"De Zoutstraat wordt tijdens de vaccinatiecampagne geopend voor een vlotte verkeersdoorstroming en om de druk in de zone van de Spaanse brug te verlichten." Het kleine zinnetje in het voorts ronkende persbericht, deed uitkomen wat wij voorspeld hadden. Het mobiliteitsplan voor het vaccinatiecentrum werd gebruikt om Burgemeester Heeren de beslissing rond de Zoutstraat te doen afslikken. "Maar het heeft bloed, zweet en bij haar tranen gekost", zegt een bron dichtbij het schepencollege.


De druk van de Truiense handelaars heeft Veerle Heeren (CD&V) doen bezwijken. Met veel tegenzin en onder druk van haar coalitiepartners heeft ze dan toch ingestemd om de Zoutstraat in maart te openen. Knap werk van de jongere gemeenteraadsleden Eddy Elherboutti (sp.a) en Laurien Bamps (Open Vld) die het dossier op tafel legden en de druk opvoerden. "De Zoutstraat zal gedurende de vaccinatiecampagne geopend worden om op die manier een vlotte verkeersdoorstroming te faciliteren, en de druk in de zone van de Spaanse brug te verlichten. Daarna zal er geëvalueerd moeten worden. Een goede beslissing van onze burgemeester en schepenen", zegt Bamps er zelf over.


Gegniffel

Uiteraard doet de CD&V-top dit nu af als een akkefietje genre 'Zijn dit nu de problemen van de stad?'. Maar aan de top van de andere partijen wordt er gegniffeld genre: 'Daar staan ze nu, de verkeersleiders van de Stad, Stippelmans en Heeren.' Heeren heeft trouwens tot de laatste moment geprobeerd om haar zin door te drijven. Maar toen het kristalhelder duidelijk werd, dat ze zo op een coalitieruzie afvaarde, bond ze dan toch met tranen in de ogen in. En zo, brokkelt alweer een stukje van haar gezag in de Cicindria.


610 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page