top of page

Truiense centrumhandelaars mengen zich in Mobiliteitsdebat: "Open de Zoutstraat!"Het voorstel van gemeenteraadslid Laurien Bamps (Open Vld) om de Zoutstraat opnieuw te openen, weergalmt een maand later steeds luider door de stad. Nu ook de Truiense handelaren zich achter het voorstel scharen, komt burgemeester Veerle Heeren (CD&V) die als enige nog achter de knip staat, meer en meer onder druk te staan.


Met een simpele boodschap 'Open de Zoutstraat' die op zowat alle etalages van de Truiense centrumhandelaars prijkt, maken de Truiense commerçanten hun punt meer dan duidelijk. "Leidt het verkeer opnieuw via de Zoutstraat van de Grote Markt af en los zo de vele files op de Naamsevest van aan de Clockhemstraat tot het Europlein op", zegt Geert Hollebeke van bakkerij Croissy. "Het verkeer in de stad staat stil. Dit kan niet langer blijven duren."In de politieke wandelgangen is te horen dat zowat de ganse gemeenteraad deze mening deelt, maar dat burgemeester Veerle Heeren (CD&V) en gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans (CD&V) koppig bijna kinderlijk blijven volharden in de boosheid. De Zoutstraat blijft dicht. Liberalen en N-VA'ers kijken verveeld toe. Ze willen geen ruzie in de coalitie. Voor de liberalen wordt het extra spannend, want het voorstel kwam vanuit hun rangen.


Tranen

Ondertussen heeft de Truiense VLD-top de jonge Laurien Bamps meer dan stevig de mantel uitgeveegd. Tot tranen toe moest het jonge politieke geweld, de banbliksems van haar partijleiding over zich heen laten gaan. Maar daarmee is het punt nog niet van tafel. De Truiense socialisten zullen dit heet hangijzer als een extra punt op de gemeenteraad brengen en dan zal elke politicus in deze stad kleur moeten bekennen. Benieuwd of de huidige coalitie deze beproeving zonder kleerscheuren zal doorstaan. Want nu de Truiense commerçanten zich duidelijk hebben uitgesproken wordt de druk wel heel erg groot!"564 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page