top of page

Heeren komt definitief terug op 1 augustus: "Nog maar 14 dagen en dan vliegen we er terug in"

Al gaf een net voorkomen knokpartij op de laatste Midweekfeesten tussen Mas en Withofs wel aan dat er toch wat spanning op het blauwe fabriekje zit.


Hardnekkig onkruid zoals paardenstaart, haagwinde, zevenblad, kweekgras, brandnetels of Veerle Heeren? Helaas, wat je boven de grond ziet is maar het topje van de ijsberg, onder de grond kunnen de wortels soms meters ver reiken.


"Nog maar 14 dagen en dan vliegen we er terug in", kirde een zelfverzekerde Veerle Heeren aan de telefoon tegen onze hoofdredacteur die ze van pure blijdschap zelf opbelde. "Het leven moet toch fijn zijn, als je er op zo'n manier door kan waden", mompelde die vertwijfeld tegen ondergetekende achteraf. Meteen het (voorlopig) politieke einde van Ingrid Kempeneers die terug naar de 'backbenches' van de Truiense politiek verdwijnt. Opgelucht haalt de oppositie opnieuw adem. "Veerle terug aan het stuur is het beste wat ons kan overkomen", laat Ludwig Vandenhove zich ontvallen. "Laat die nog maar verder brokken maken." Vandehove zag de bui al hangen, een remonte van de cd&v, dankzij een superpopulaire Ingrid Kempeneers. Maar de honger naar de macht van Veerle Heeren nam de overhand, zet Kempeneers aan de kant en dreigt nu haar partij helemaal te verstikken, zoals het een hardnekkig onkruid betaamt.


Knokken op de Midweekfeesten

Tja, hardnekkig onkruid. Wat doe je eraan? Je kan die wortels met een spitvork uitgraven, maar er blijft altijd wel een stukje zitten, dat zich weer tot nieuwe plant ontpopt. Je krijgt het nooit helemaal weg, ook al graaf je jouw hele tuin om. Het is de kunst om deze hardnekkige plant uit te putten. Als je vroeg in de lente, vanaf maart, elk blaadje of elke stengel die boven komt systematisch uittrekt, neem je al een enorme voorsprong. Want een plant die geen bladgroen kan aanmaken, sterft op termijn van uitputting. Het vergt volharding, maar het loont. Een schrale troost voor Kempeneers en jonkies als Moyaerts en Kevers. Voor hen lonkt het spook van een jarenlange oppositie. Tenzij ze zich overgeven aan de roep van Carl Nijssens die stilaan meer volume aanneemt. Benieuwd wat die na de zomer uit zijn hoed zal toveren. Ook de liberalen nemen langzaam maar zeker meer afstand van Heeren en co. Tenzij Hilde Vautmans het onderspit moet delven in haar eigen partij. Maar dat is eerder weinig waarschijnlijk. Al gaf een door de politie net voorkomen knokpartij op de laatste Midweekfeesten tussen Johan Mas en Luc Withofs wel aan dat er toch wat spanning op het blauwe fabriekje zit.


Audit Vlaanderen en Mieke Claes

Binnen de N-VA is het wachten op het rapport van Audit Vlaanderen over de zaak Engelbosch. De grote baas van Audit Vlaanderen Mark Vandersmissen vraagt om nog wat geduld te oefenen. De vaccinatiefraude van Heeren gaf Audit Vlaanderen zo'n bekendheid dat het er sindsdien klachten regent. Maar de kans dat Engelbosch hier als een witte ridder uitkomt is zo goed als nihil. "The damage is done", zegt hij er zelf over. Hij kan wel eens gelijk hebben. Uitkijken dus naar Mieke Claes en Nina Kvikvinia die stilaan de leiders worden van de Truiense Vlaamsnationalisten. In de wandelgangen is te horen dat er met de dames wel te spreken valt om naar Antwerps model te besturen. N-VA en Vooruit samen dus.


Maar laat ons eerst maar genieten van een welverdiende zomer.

1.622 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page