top of page

Het besluit dat geacht wordt, nooit te hebben bestaan ... maar nog steeds van kracht isNu de schuldendiva geen stap opzij maar wel 'onderafs' heeft moeten zetten omdat ze de leugendetector van Trudocs heeft doen ontploffen, nu mag Herr Jelle op de bovenste zitplank van het kiekenkot gaan zitten.

Eens kiekenkot, blijkbaar altijd kiekenkot, want er is nog altijd niets veranderd. De geheìmdoenerij en het arrogante 'gekonkelfoes' is nu vervangen door onverstaanbare antwoorden. Ge begrijpt gewoon geen snars van de mail die 'Haspstad' verstuurt. Trudocs had vragen gesteld in verband met Potters. Ik kan onmogelijk te weten komen wie die prietpraat heeft uitgekraamd want de mail is ondertekend door: de heer of mevrouw 'wie zal het zeggen?' Openbaarheid van Bestuur. Stadskantoor.'

Hoogdravend

Ze zijn zo bang geworden dat ze niet eens meer een naam onderaan hun berichten durven te schrijven. Mas kan het niet zijn. Die hanteert de borstel, niet de pen. Puntige Jurgen, die schrijft zoiets niet. Pascy, die speculeert op andere zaken, Ingridje kreunt en zucht onder de bevoegdheden, strijkdirecteur Clerinx houdt zich met die prul niet bezig. Gezien de kronkelende zinnen en de hoogdravende woordenschat zou het wel eens kunnen komen van Cijferjoke, maar zeker is dat ook weer niet. Als Trudocs snuit naar de bevoegdheid en naar de selectie van Jean-Marie Potters dan krijgen wij het klassieke deksel op de neus: persoonlijke levenssfeer van onze Jean-Marie. Twee vragen zijn al van de kaart geveegd. Volgende vraag: Jean Marie ís toch onwettig benoemd. De gouverneur zegt : "Potters mag op die stoel niet 'zitten.'" En toch zit hij er. Hoe kan zoiets? Horizontale mobiliteit

Houdt u nu vast. En ga zitten. 'Als de gouverneur, een besluit vernietigt, dan wordt dat besluit geacht nooit te hebben bestaan. Wel is er binnen de stadsorganisatie een horizontale mobiliteit gebeurd van diensthoofd Jeugd naar tijdelijk Diensthoofd Stadswerkhuis.' Ze hebben Jean-Marie dus uit de zetel 'Jeugd' gelicht en terug neergezet in de zetel 'Stadswerkhuis.' En horizontaal, dat wil zeggen van chef naar chef. Denkt de onbekende schrijver nu echt dat Trudocs zulke kleuterpraat gaat slikken? Het antwoord op onze volgende vraag bespaar ik U, beste lezer, want als ik dat moet neerschrijven dan haal ik nog geen twee of drie lezers.


Geldverslinders

En dan komen de drie jackpotten: Studiebureaus Moniquet, Atoom en Mondea. Wat we al eerder hadden gezegd, staat er in de mail letterlijk: die drie geldverslinders overlappen elkaar en doen alle drie hetzelfde totaal nutteloze werk. Ik betrouw Haspstad voor geen haar. Een niet ondertekende mail, dat kan een 'Hackers 'mail zijn om in de computer van Dirk Selis binnen te geraken en om zijn bronnen te pikken waar schepenbank zo verzot op is. Dirk S, had die mail nooit mogen open doen. Ge kunt het Stadhuis niet vertrouwen. "Maar nee Bernard", zegt Selis. "Mijn bronnen zijn allang foetsie, gij kent van computers zuiver niets."

Bingo, Selis....!


Lees ook:
954 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page