top of page

Het is zover: CD&V Sint-Truiden zet populaire Carl Nijssens aan de deurVandaag heeft de fractie van CD&V Sint-Truiden het vertrouwen in partijgenoot Carl Nijssens opgezegd. Met andere woorden: ze zetten het gemeenteraadslid dat tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen 1.779 stemmen binnenhaalde terwijl iedereen verloor, met het grof vuil aan de deur. Wie niet wil voorkruipen, moet voelen.


“Wederzijds vertrouwen is de basis van alles in de politiek", steekt Bert Stippelmans van wal. "Binnen een partij steun je elkaar, ga je discreet om met informatie en moet je elkaar recht in de ogen kunnen kijken. Kortom, je streeft hetzelfde doel na. De jongste jaren is de vertrouwensband tussen onze fractie (nvdr. alle gemeenteraadsleden) en collega-gemeenteraadslid Carl Nijssens echter zo afgebrokkeld dat verdere samenwerking onmogelijk is geworden. Daarom hebben de CD&V-gemeenteraadsleden tijdens de jongste vergadering - unaniem - aan Carl gevraagd om uit de fractie te stappen.”


Juiste conclusies

“Carl Nijssens maakte al enkele jaren deel uit van onze fractie", gaat Stippelmans verder. "In die periode heeft hij zeker ook positieve zaken verwezenlijkt. Uit menselijk respect zullen we daarom niet ingaan op de concrete aanleidingen voor de vertrouwensbreuk en zullen we geen extra verklaringen afleggen in de media. Een politieke afrekening, een moddergevecht, dat is niet onze stijl. De fractie wil er wel op rekenen dat Carl Nijssens de juiste conclusies trekt uit dit open gesprek, en dat we onze samenwerking op een serene manier kunnen beëindigen.”


Eigen beweging

De kans dat Nijssens met een eigen beweging van start zal gaan is niet onbestaande. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij zijn kiezers blijven vertegenwoordigen in de Truiense gemeenteraad, alle 1.779! Op de steun van Trudocs mag het gemeenteraadslid alvast rekenen.


We zullen zien Bertje ...

3.333 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page