top of page

Het restaurant dat alleen maar 's middags open is*

Bijgewerkt op: 23 apr. 2022Mooi weer, zalige zonneschijn, wat frisse wind, … ingrediënten genoeg om een leuke fietstocht te plannen. Mijn madame, ons Tiba in de fietskar en uw dienaar dus onderweg met een eerste uitgebreide stop op de Luikersteenweg van onze Vurige Stede. ’t Was lang geleden doch de gelegenheid was er om eens samen te gaan lunchen, doorgaans zijn het ’s middags ‘de bokes’, dus vandaag genieten geblazen.


‘Noen’, een combi-aanbod van take away en lokale consumptie werd dus onze bestemming. Op terras in de zon, Tiba aan onze voeten, een fles bruiswater, een glaasje wijn voor mijn vrouwtje en voor mij een lokaal gemaakt IPA – biertje (Hophemel van Zepperen), super marchandise, geleverd met een vriendelijk gezicht, aangenaam om meer dan een blik te gunnen. Elk twee gerechten kiezen waarbij de ene kant van de tafel werd vereerd met gerookte paling met pickles, terwijl aan mijn zijde er een crispy tortilla met Duroc de Riegel hesp werd geserveerd. Fantastisch lekker, mooi evenwichtig. Als hoofdgerecht werden het dus de asperges van Hoeve Lavrijsen voor mijn eega en ik werd verwend met lamsvlees van Sint-Annahof. Echte smaakbommetjes op tafel, zonder lawaai, zonder schade te veroorzaken, geen Poetin explosies, gelukkig maar.


Geen quotering

Een restaurant dat zowat tussen de tafelpoten valt als er op aan komt punten te verzamelen bij de Gault & Millau of de Michelin omdat hun openingsuren niet zo ‘klassiek’ zijn. Enkel ’s middags open, dus nooit ’s avonds behalve dan op donderdagavond. Dus geen quotering in die boekjes, maar wel een dubbel en dikke 14 op 20 waard hoor! Daar mogen wij als Truienaars echt fier op zijn, zoiets lekkers tussen al de meisjes van plezier, een aanrader.


Een koffie of twee

De fiets op, tussen de rondvliegende bloesemblaadjes laverend, knooppunten volgen met als tussenstop het kerkje van Hoepertingen (Helshoven). Veel mensen onderweg, een enkeling vriendelijk goedendag zeggende, de meesten met moeite zich rechthouden op hun fiets, waarschijnlijk nog weinig kilometers in de beentjes of tussen de oren, gelijk je dat kan zien… Op zo’n klein plekje gelijk Helshoven, weggeduwd tegen een historisch kerkje, leuke horeca in overvloed! Overal druk, goed natuurlijk. Wel wat onverschilligheid ten opzichte van die ‘toeristen’ met hun fiets en dat voor een koffie of twee… Ik neem aan dat het soms lange dagen zijn voor die mensen in de bediening. Je weet echter nooit wie aan die tafel zit. Het moest maar eens lukken dat die persoon de avond nadien een tafel van 6 wil reserveren?


Respect

Dat gebrek aan empathie kan er echter net voor zorgen dat ze ergens anders gaan reserveren, ditmaal bij een vriendelijke gezicht, mooi is niet zo belangrijk, wel die eerlijke approach. Alle respect voor de mensen in de horeca echter, je moet het maar doen, je voeten aflopen tot aan je knieën en toch sympathiek blijven. De bazen zouden hun personeel een bonus moeten geven door net op dat punt te letten, het gaat voor iedereen een surplus worden…*behalve op donderdagavond

1.458 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page