top of page

Hoe de stad Sint-Truiden gazettenman Lessuise met 12 jaar rechtbank kapot wou krijgen

Stad moet 1.053.000 euro aan commerçanten teruggeven


U weet dat Lucien Lesuisse van de gazettenwinkel aan de Naamse Vest drie keer in Hasselt is moeten voorkomen omdat hij weigerde de Trud'Or taks aan de stad te betalen. En dat hij drie keer gelijk kreeg: zulk een taks is totaal onwettig. Lucien was in zijn recht, hij mocht die betaling weigeren.


Trudocs heeft dan de middenstanders opgeroepen om de betaalde taksen terug te vorderen, maar dat kon Welkomstede niet verkroppen. Stad tekende beroep aan. En verloor. Dat zou een blinde toch gezien hebben: als ge drie keer verliest dan gaat ge toch niet meer in beroep! Trud'Or scharrelde in die 12 jaar een som van 1.053.000 euro aan taksen bijeen en dreigt die nu aan haar commerçanten te moeten teruggeven.


Pure willekeur

Trudocs zal haar advocaat raadplegen hoe de procedure verder moet verlopen en daarna hoort u er weer van. Trud' Or heeft haar vierdubbele veroordeling zelf uitgelokt. Het is flagrant tegen de wet dat er in dezelfde straat de ene commerçant wel moet betalen en de andere niet. Een voorbeeld: in de Stationstraat moesten 9 handelaars niet betalen en in de Plankstraat ontsnapten er 11. Nochtans profiteerden die vrijgestelden evenveel van Trud'Or als de betalers want ze lagen allemaal in dezelfde straat. Pure willekeur, Zuivere vriendjespolitiek. Twee maten en twee gewichten.


Al weer nieuw belastingsreglement

Hoe wilt ge nu met zo'n krom belastingsysteem gemeenschapsgeld opsmodderen aan een beroepsprocedure! Ondertussen is er een hervormd belastingsreglement ineengestoken. Een welwillend gemeenteraadslid wil het mij opvragen en doorgeven. Hopelijk zijn de nietigheden eruit gehaald. Want anders hebben we een probleem: welke handelaar van het 'kaliber Lesuisse' kunnen we vinden? Twaalf jaar lang van de ene gerechtszaal na de andere gesleept worden om van die taksen af te geraken. Want er moet minstens één handelaar zeggen:

'Ik betaal niet', wilt ge een procedure beginnen.


Ter ere van de moed, durf en doorzetting van de heer Lesuisse maken wij hieronder plaats om zijn brief aan Trudocs te publiceren.


Eindelijk! Het is zover! Na een soap van TWAALF (12) jaar werden én de stad Sint-Truiden en Trud' or nogmaals teruggefloten voor het innen van de Trud'or-taks tegenover Lesuisse

Lucien van de voormalige krantenwinkel. Dit startte allemaal in 2012

Flashback: Een 1ste uitspraak in mijn voordeel op 06/02/2014, na het

beroep van de stad een 2de uitspraak in mijn voordeel op 13/10/2016 .

En dan een 3de uitspraak in mijn voordeel op 04/05/2017.


We zijn er vanaf denkt ge dan, ja dag Jan !! Een week voor de feestdagen van het trieste coronajaar 2020 gaan 'ze' in hoger beroep - zeggen en schrijven drieënhalf jaar Na de laatste

uitspraak. In januari 2021 komt dit voor de rechtbank. Dit getuigt van totale arrogantie

"WILLEN OF NIET MAAR U ZAL DIE TRUD' ORTAKS BETALEN is hun motto. Nu maart 2022, 14 maanden later een nieuwe uitspraak in mijn voordeel. "ZE" vangen dus wéér bot en gaan mooi op hun buik, die zal wel blauw zijn van door te schuiven.

Stad Sint-Truiden/ Trud' or Lesuisse Lucien EINDSTAND: 0 - 4 !!!

Het heeft mij véél moeite, extra rimpels en grijze haren gekost maar ik heb het gehaald en dit dankzij de ondersteuning van ere-advocaat Derwa. HET DOORZETTEN WERD DUS BELOOND !!


Groetjes van Lesuisseke de gazettenman


2.325 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Jan Goffa
Jan Goffa
Apr 02, 2022

Groot gelijk, Lessuiseke. Die arrogantie is bekend tot ver buiten de stad !

Like
bottom of page