top of page

Hoe Lexi Storm en Lola Mcqueen het Vlaams Belang de rechterzijde van CD&V doen inpikkenOpnieuw deining in de Trudostad. Dragqueens in de Minderbroederskerk. Conservatief Sint-Truiden moest zich de ogen uitwrijven. Mijn libertijnse vrienden kirden van de pret. Eén partij maakte handig gebruik van de situatie om een raid te organiseren op de eerder rechts-conservatieve , christelijke Truiense kiezer.


Je moet het de horeca-ondernemer Steffen Heusdens nageven. Hij is de Pascal Vossius van zijn tijd. Met drie levendige horecazaken op de Groenmarkt en sprankelende initiatieven doet de man denken aan de onstuimigheid van de Truiense horecapaus in zijn jongere jaren. Mooi zo! Een stad heeft zo'n mensen nodig. Anders kunnen we gelijk gaan aanschuiven met Hasselt dat stilaan tot een veredeld woonzorgcentrum aan het evolueren is. Dat de jongeman meteen in het gat sprong van de vrijgekomen Minderbroederskerk veronderstelt enige sardonische voorkennis. Hij zal naar sommige van zijn klanten luisteren. Maar ... bien joué.


Sodom en Gommorra

De voorzitter van de Kerkfabriek van Onze-Lieve-Vrouw Pierre Claus was zwaar ontgoocheld. Nog maar net hadden ze de Minderbroederskerk voor 30 jaar in erfpacht aan de stad gegeven of daar ontwikkelt zich al een Sodom en Gommorra. Van een vrijzinnige burgemeester kon men dat nog verwachten, maar van iemand uit hun eigen rangen. Neen, dat hadden ze niet zien aankomen. Liever stiekem voorkruipen met Veerle, dan travestieten met Ingrid. Applaus voor de burgemeester in blue jeans en pilotenbril op alle linkse, progressieve en/of vrijzinnige banken. Maar of dat enthousiasme midden de mensen gedeeld gaat worden, is nog maar de vraag.Niet ontwijd

Een post van het Truiense Vlaams Belang-kopstuk Rozemarijn Beckers is dan ook veelzeggend. "De gelovige, katholieke gemeenschap in Sint-Truiden is zeer verdraagzaam en holebi-vriendelijk. Het probleem met de Minderbroederskerk is dat deze onttrokken is aan de eredienst maar niet is ontwijd. Als men een kerk wil gebruiken voor profane activiteiten moet deze eerst ontdaan worden van kerkelijke elementen zoals heiligenbeelden enz. Er is in Sint-Truiden niet nagedacht over de herbestemming van deze kerk. Bovendien maakte het feit dat dit evenement moet plaatsvinden op deze locatie pijnlijk duidelijk dat er in onze stad te weinig feestlocaties zijn in het centrum. Dat mag niet verbazen vermits ons patrimonium werd uitverkocht. Zorg voor voldoende feestlocaties en behandel ons religieus erfgoed met respect." Met andere woorden: lieve Truiense katholieke gemeenschap, deze Truiense cd&v zit niets met jullie in en de partij van mijn neef Hans Govaerts nog veel minder. Ook wel ... bien joué.


Het wordt dus uitkijken naar de verdere koers van burgemeester Ingrid Kempeneers. Al kan Trudocs deze gedurfde en moedige zet wel smaken.

1.774 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page