top of page

Hondenpoep? Het is echt genoeg geweest!Afgelopen zondagmorgen, een zuinig stukje zonlicht dat op de toren van de kerk in de Stapelstraat schijnt. Erg rustig onderweg, aangenaam voor Tiba om haar kakje te plaatsen, natuurlijk gevolgd door een ‘Kazaba’


We wisten toen nog niet dat Remco zou winnen, de koers was nog niet gereden om 7u55 ’s morgens. Waarschijnlijk waren vele Truienaren nog gekluisterd aan hun TV om de heldentoer van onze Vlaams-Brabantse supersporter te volgen. Vorige week onze lokale economie niet kunnen steunen : we hebben Normandië ‘onveilig’ gemaakt. Tiba in haar element op de stranden waar restanten van vroegere bruggen en bunkers nog aanwezig zijn. De streek van Bayeux, een stad met omzeggens geen leegstand, prachtig om te wandelen maar ook een realistische duik in het verleden van een wrede oorlog. L’histoire se répète… spijtig genoeg als we zien wat er nu in Oekraïne en Rusland gebeurt.

Proper Een stukje Frankrijk waar de Fransen nog fier op zijn: heerlijke natuur, vakmensen in de slagerijen en de bakkerijen, nog dat echte, volle smaken om de ganse dag van te genieten met natuurlijk een heerlijke Calvados als nachtmutsje. Kleine steden en dorpen praktisch zonder zwerfvuil, een verademing als ik het vergelijk wat er gaande is op dat vlak in onze Vurige Stede. Het gemak waar sommige van onze inwoners en bezoekers achteloos hun vuil achterlaten in de straat. Hondenpoep laten liggen… waarom doet men dit? Een fiere bevolking zijn we zeker niet. Doen we het niet vanwege onze lokale politici waarvan er enkelen weinig respect verdienen? Is het echter niet fijn in een proper omgeving te leven en de boel niet te bevuilen, alleen al voor onszelf ?


Lagopark

Met het risico uitgekafferd te worden, of nog slechter, een slag in je gezicht te mogen incasseren, toch moeten we de medeburgers bewust maken en hen aanspreken waarom ze iets niet in een vuilbak gooien. Vorige week ging mijn vrouwtje Tiba uitlaten en 2 jonge mannen met hond lieten de bruine restanten van een ongetwijfeld lekkere maaltijd achteloos liggen op de wandelwegen in het Lagopark. Als vrouw alleen durfde ze het niet maken om die 2 aan te spreken. Misschien een idee om camera’s met gezichtsherkenning op de juiste plaatsen te zetten.


Spreek de vervuiler aan

Het moet nu eens echt gedaan zijn de medeburger en de stad te belasten met achteloos gedrag. Zoals reeds vele burgers zijn we het beu en gaan we in opstand komen met het risico op verbaal of fysiek geweld. Het is echt genoeg geweest! Dus inwoner of bezoeker van onze Vurige Stede: ga ervoor en spreek de vervuiler aan. Ons bestuur ligt half verlamd geslagen in een hoekje van het stadhuis te kreunen. We gaan het heft dus in eigen handen moeten nemen !!

819 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarii


bottom of page