top of page

Houw Houw

Eric Nulens worstelt met de steeds snellere digitalisering. U ook?Ouder worden, … het heeft toch zo zijn eigenaardigheden : gaan wandelen, een 13.000 stappen op een zondagnamiddag met als gevolg stijve spieren en knoken. Sporten is gezond zeggen ze maar dan zouden we het bijna elke dag moeten doen. Ouder worden is ook de ontdekking van een generatiekloof qua informatica gebruik. We doen alsof we mee zijn ‘met de tijd’, gebruiken een app om dit of geen te laten functioneren maar begrijpen dikwijls niet de achtergrond.


Deze morgen ook zo ‘een kloof’ meegemaakt : ik doe ‘de baan’ en parkeer mijn Alfaatje graag via de 4411 app. Gemakkelijk en altijd het juist parkeergeld. De betaling ervan gebeurt via de bankrekening. Af en toe heeft dat dus kuren en moet dat opnieuw bevestigd worden. Het lukte me gewoon niet om in hun systeem in te loggen. Gelukkig stond er een 078 nummer op hun site en ik bel. Kreeg daar een jong manneke aan de lijn die snel-snel zijn boodschap wou brengen. Als Haspengouwer gebruiken wij gemakkelijk ‘houw houw’, wat hij als ‘agressief beschouwde. Ik heb dus wat zoete mannekes moeten spelen om ‘m niet te laten afhaken.


Evolutie van de zestigers

Uiteindelijk kwam het goed toen ik ‘m vertelde dat een vader – zoon relatie ook niet altijd van een leien dakje verloopt. Het verschil in kennis qua computer en de werking ermee is enorm en geeft een echt spanningsveld van elkaar ja dan wel te begrijpen. Toen wij afstudeerden was er gewoon geen internet voor de particulier, laat staan een pc, bestond gewoon nog niet. Wat een evolutie die wij als zestigers en ouder hebben meegemaakt, eigenlijk ongelooflijk hé.


Ik heb er moeite mee

De tegenwoordige tijd houdt dikwijls geen rekening met een groot stuk van de bevolking dat ook wel een groot deel van de economische meerwaarde oplevert. Een spanningsveld dat altijd maar grote wordt en waaraan we als 50 en 60 plussers iets moeten doen. Cursussen zoveel als je wil doch de vooruitgang van die wereld gaat veel sneller… Hoe gaan we dit inhalen, ik doe mijn best maar heb er moeite mee.


Hoe zien jullie dat, graag een reactie op onze site. Misschien dat we samen iets meer gaan betekenen, who knows ?

338 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page