top of page

Jaar na zware brand heropent VleesGegroet op site ‘t VeilinghuisOp 29 januari 2022 maakte een keukenbrand een abrupt einde aan restaurant VleesGegroet in de Clockemstraat. Op woensdag 10 mei heropenen eigenaars Lars Vandenreijt en Sanne Menten hun deuren op de site van ’t Veilinghuis. Ook de brasserie en feestzaal van ’t Veilinghuis van Luc en Jan Withofs blijven bestaan.

Eigenaar Lars Vandenreijt is bijzonder opgetogen over de nakende opening. “We kijken er ontzettend naar uit om terug te beginnen. Vooral omdat we het hoofdstuk niet konden afsluiten zoals we het zelf wilden. Ik wil nu vooral tonen dat ik nog veel meer in mijn mars heb”, vertelt Lars. “De volledige inrichting zal de sfeer van een authentiek grill restaurant uitademen. VleesGegroet moet het adres zijn voor zowel een steak met frietjes als voor een verfijnd suggestiemenu. Ook wie houdt van speciale vleesrassen of gerijpt vlees komt hier zeker aan zijn trekken. Het is vooral belangrijk dat iedereen zich welkom voelt.”

Meer mogelijkheden

Het restaurant verhuist van het stadscentrum naar de Tongersesteenweg, een locatie die meer mogelijkheden biedt. “De site van ’t Veilinghuis heeft veel voordelen, tegelijkertijd blijven we vrij dicht bij het centrum en onze oorspronkelijke locatie. Voor het eerst zullen we een terras hebben en een parking voor de deur. Bovendien is er plaats genoeg voor professionele grill toestellen zoals: onze Afrikaanse Braai, Ofyr en The Bastard. We koken zo weinig mogelijk op elektriciteit en zo veel mogelijk op hout en kolen. In de open keuken zie je ons het vlees snijden op de chef’s table. Het show aspect zal in geen geval ontbreken”, vertelt Lars.

Krachten bundelen

De komst van VleesGegroet betekent dat de brasserie en de feestzalen van ‘t Veilinghuis er een nieuwe buur bij krijgen. “Onze klanten hoeven zich geen zorgen te maken, ook de brasserie en de feestzalen blijven bestaan”, benadrukt Luc Withofs. “We zijn er rotsvast van overtuigd dat we elkaar kunnen versterken. Niemand van ons drie is zo slim als wij alle drie samen. De laatste 3 jaren heeft de pandemie en de energiecrisis aangetoond dat de horeca een kwetsbare sector is. Daarom mogen we vooral niet blijven stilzitten. Stilzitten = achteruitgaan. Door onze krachten te bundelen stellen we de klant voortaan nog meer centraal.”

Grill restaurant, brasserie, feestzalen en outdoor cooking

Klanten hebben op de site van ‘t Veilinghuis keuze uit een breed palet aan opties.

“Mijn zoon Jan focust zich op de brasserie, een ideale locatie voor wie lekker wil eten met de kinderen. Lars voegt daar met VleesGegroet nu ook een echt grill restaurant aan toe. Zelf trek ik de feestzalen. Want ook daar willen we mee met onze tijd. Zo vernieuwen we volgend jaar in 2024 de grote feestzaal. Tot slot zijn we met Bake Away on fire ook verdeler van professionele barbecuetoestellen als Ofyr en The Bastard. Lars zal hier geregeld demonstraties en workshops rond geven. Nog een voorbeeld van hoe we elkaar kunnen versterken”, besluit Luc.

1.072 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page