top of page

Jagend achter meeuwen, schoorvoetend het zeewater inZondagochtend, langs de Zeezot passerend te voet op weg om heerlijke croissants te kopen. Patisserie Antoine maakt nog van die echte Franse smaakbommen, … prachtig dus om de dag te beginnen.


In de verte hoort ik rondvliegend metaal op de Zeelaan: een rijpere man duikt de winkel uit, zijn hond achterna die hij eerder had aangelijnd aan de stoel, niet beseffend dat zo’n licht ding zijn Lassie niet kon tegenhouden. Met stoel aan de leiband dus de Zeelaan onveilig makend, gelukkig zonder passerende auto’s. Puffend komt de man terug aan bij patisserie Antoine, sensatie verzekerd en lachende gezichten onderweg. Opnieuw een leuk item om de dag te starten!


Waterhond

De dag wordt nog mooier als ik bakkerij Rosseels binnenstap. Hun witte broodjes zijn super en de bediening gebeurt voornamelijk door de dochter, een heerlijk wezen van midden 20 met beentjes die op een catwalk hoge scores zou halen. Een stevige wandeling van 12000 stappen, mooi weer, Tiba in haar element, jagend achter de meeuwen, schoorvoetend het zeewater in, net tot aan haar buikje, dieper is gewaagd voor haar als ‘waterhond’.


Hotel Mama

Zo’n weekend de kust ‘onveilig’ maken, plaats genoeg om bezoek te ontvangen op het gehuurd appartement. Een half woord is genoeg voor onze jongste zoon om, samen met zijn lief, ons te komen vervoegen, ‘hotel mama’ dus, ook aangenaam voor ons.


Café Des Bains

Als Tiba het zeezand onder haar voetjes voelt, komen haar jachtinstincten helemaal boven, rennen naar alles wat vliegt, wat ons nadien beloont met rustige momenten op het terras van mijn lievelingscafé tegenover de grote markt: Café Des Bains op de Zeelaan, een oase van biergenot, heerlijke biertjes van het vat en een bierkaart om van te dromen.


Aangespoelden

De Panne, vroeger de vuilste gemeente van de Vlaamse zeekust, heeft zich dankzij een consequente politieke keuze van alle lokale partijen, opgewerkt tot een aangenaam oord waar zowel de autochtone kustmensen als de aangespoelden, genieten van een cleane gemeente, quasi zonder zwerfvuil, hondenpoep, zeker en vast een voorbeeld voor onze Vurige Stede.

505 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page