top of page

Jean Paul Van Bendegem wordt ambassadeur van filosofieschool Doen!Denken!

Filosoferen zit in de lift

in picture: de geslaagde deelnemers van de zomercursus ‘filosofisch gespreksleider


Filosoferen zit in de lift. Kritisch denken is belangrijk voor iedereen. Daarbij helpt Doen!Denken! Als eerste filosofieschool in Vlaanderen richt Doen!Denken! zich tot kinderen en volwassenen uit alle sectoren in de samenleving. Doen!Denken! geniet voortaan de steun van wetenschapsfilosoof en professor emeritus Jean Paul Van Bendegem (68) als ambassadeur.


"De sociale media spuien dagelijks een tsunami aan informatie en opinies", legt voorzitter Nadine Libens uit. "Maar hoe beoordeel je deze zondvloed op een kritische manier en bouw je doordachte redeneringen op? Doen!Denken! helpt mensen om in dialoog te gaan op basis van argumenten en redeneringen. Voor deze praktische vorm van filosoferen hoef je geen voorkennis te hebben.”


Eerste ‘grenzeloze’ filosofieschool van Vlaanderen

Doen!Denken! bewijst dat filosoferen een plezierige, ontspannende en verrijkende bezigheid is. Tine Bos en Márnix Vanlangenaeker zijn de professionele krachten uit de academische wereld van Limburg. Samen met hen organiseert Doen!Denken! tal van filosofische activiteiten. Van filosoferen met kinderen en het begeleiden van bedrijfsgroepen tot het opzetten van duurzame vorming voor filosofische gespreksleiders en zelfs een postgraduaatsopleiding in de schoot van Hogeschool PXL.


Jean Paul Van Bendegem is ambassadeur

“Als wiskundige en wetenschapsfilosoof is hij voor Doen!Denken! de gedroomde ambassadeur", gaat Libens verder. "Wie hem bezig ziet, weet dat hij steeds de nuchtere en amusante ondertoon precies weet te vatten. Als ambassadeur mag hij voor de eerste keer de getuigschriften aan de geslaagde deelnemers van de zomercursus ‘filosofisch gespreksleider’ uitreiken.”367 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page