top of page

Jelle Engelbosch (N-VA) is nieuwe burgemeester van Sint-Truiden

Veerle Heeren zet dan toch een stap opzij voor een time-out ... met behoud van wedde?


Uit goede bron binnen de meerderheid verneemt Trudocs dat Veerle Heeren nu toch een stap opzij zet als burgemeester van Sint-Truiden. Eerste schepen Jelle Engelbosch (N-VA) neemt de sjerp tijdelijk over.


Ik had absolute openheid beloofd en ik heb absolute openheid gegeven”, zegt de burgemeester. “Daarbij waren mijn persoonlijke verontschuldigingen aan de Truienaar op zijn plaats, gezien de gebeurtenissen van de laatste tijd. Bovendien was in het belang van de stad dat er vandaag een sereen debat gevoerd kon worden. Daarvoor wil ik de andere gemeenteraadsleden ook voor bedanken.” Na de commotie van de voorbije week last Heeren even een rustpauze in: “Sint-Truiden heeft niks te verbergen. Daarom stel ik mij nu 100% ter beschikking om de audit, zoals gevraagd door minister Somers. In tussentijd treedt eerste schepen Jelle Engelbosch op als waarnemend burgemeester.” Hoe lang 'even' zal duren weet niemand.


Razende Engelbosch

Blijkbaar was dit scenario binnen de meerderheidspartijen afgesproken. Veerle zou zo een mooie en zachte exit zijn gegund en Jelle Engelbosch kon de tricolore omgorden. Maar Heeren blijft zelfs in de meest noodlottige momenten haarzelf en kreeg de woorden 'rustpauze' niet over haar lippen. Ze klampte zich hardnekkig vast aan de laatste strohalm van de macht. Een beetje 'flou' sprak ze over 'het wat rustiger aan te doen'. Met een razende Engelbosch als gevolg. Meteen moest Hilde Vautmans haar nieuwe burgemeester al kalmeren en het brandje blussen. Met een snelle communicatie werd de zaak alsnog rechtgetrokken. Trudocs zal dus nog niet meteen zonder werk vallen.


Loon

Vraag is of Heeren haar wedde als burgemeester behoudt? Als een burgemeester tijdelijk vervangen wordt door een eerste schepen blijft de burgemeester wel haar wedde volledig behouden. Is dit dan een stap opzij zetten? Je kan alleen als burgemeester een verlaging van je wedde krijgen als je meer dan 3 maanden ziek bent en dan val je terug op de ziekenkas aan 60% van jouw wedde. Wordt vervolgd.

3.570 weergaven1 opmerking

댓글 1개


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
2021년 5월 12일

Het was duidelijk een ingestudeerd toneelstukje van ''de meerderheid''. En nu zelfs zonder (zichtbaar) spiekbriefje...

좋아요
bottom of page