Dat de periode van de benoeming van financieel beheerder Luc Vandijck (56) in 2017 ongeveer gelijk liep met de leningen aan Jef Cleeren (cd&v) was al eerder geweten. Nu blijkt ook uit stukken die onze redactie kon inzien, dat de jury die Vandijck moest beoordelen voor zijn benoeming als financieel beheerder helemaal niet zo objectief was samengesteld, als zou moeten zijn.
“Kris Heeren (58) heeft massa’s ervaring in Human Resources-beleid. Hij zocht mensen voor privé-bedrijven en overheidsfuncties. Vandaag is hij zelfstandig HR-consultant. ‘Veerle, hoe ga jij de dynamiek terugbrengen in de werking van de ambtenarij?’” Deze passage lezen we naast een paginagrote foto van Kris Heeren in de verkiezingsfolder van Veerle Heeren, Voluit Veerle, haar visie als kandidaat -burgemeester van september 2012. Op zich niets mis mee. Maar wanneer diezelfde Kris Heeren in 2017 opduikt als lid van de selectiecommissie van financieel directeur Luc Vandijck, roept dit vragen op. Ook Jan Debie, ere-adjunct-secretaris van de stad Leuven zetelt in die jury. Toevallig of niet was diezelfde Debie adjunct-stadssecretaris van de Stad Leuven ten tijde dat de echtgenote van Luc Vandijck, Karin Brouwers er voor de CD&V schepen van onder meer Ruimtelijke Ordening was.
Carrière
Vandijck begon op zijn 22ste zijn loopbaan in de commissie Financiën van de CVP-kamerfractie en wordt vervolgens hoofd van de financiële dienst van Aarschot. Op zijn 30ste in 1996 wordt hij er plaatsvervangend gemeenteontvanger. Op zijn 35ste wordt Vandijck gemeentesecretaris van Rotselaar van 2001 tot 2011. In 2011 waagt hij een overstap naar de privé om op 1 juli 2013 als financieel beheerder van de Stad Sint-Truiden aan de slag te gaan. Vandaag vraagt Vooruit Sint-Truiden een gerechtelijk onderzoek tegen de man.
Comments