top of page

Korpschef Steve, stop met uw heimelijk beleid!

Korpschef Steve Provost kijkt vanavond tegen een woelige politieraad aan


Hier hanteren ze toch zeven maten en zeven maal zeven gewichten. Vier huisverpleegsters, die noodhulp moeten gaan bieden in de stad en die noodgedwongen de verkeerscode moeten overtreden want vindt hier maar een parkeerplaats. Die werken een paar dagen

voor den 'hemelsen dauw', zo zwaar wegen de boetes door.


En dan moeten onze zo gewaardeerde heldinnen toezien hoe een combi op de Houtmarkt verkeerd parkeert, midden de straat! Weeral een wrong in de maag van al wie dat heeft gezien. Ludwig Vandenhove ontving een mooie suggestie van een burger. "Een burger, die verkeerd parkeert, heeft een boete aan zijn laars. Dat is ook maar normaal ook, aldus Ludwig, maar gaat een politieagent in de fout, dan moet die ook beboet worden."

"De burger heeft het recht om de oplossing van aanhoudende problemen te kennen

Intern opnemen

En nu de goede suggestie van een lezer: "Doe de betrokken politieagenten evenveel betalen als een burger. Spaar dat geld op en geef het aan een goed doel." En nu, typisch Ludwig: " De korpschef zegt dat hij de zaak verder zal 'opnemen', intern, maar neen, altijd dat intern, de burger heeft het recht om de oplossing van dergelijke problemen te kennen."


Ex-burgemeester

Overschot van gelijk, Vandenhove, gij durft tenminste stroomopwaarts te peddelen. De stadhuiscultuur is hatelijk ondergronds. Alles moet verborgen blijven, niks mogen wij weten: huizen clandestien verkopen, vergaderen met gesloten deuren, stekkers uit-

trekken voor Raymonde haar neus, de mamoetprijzen van al die doorlichtingen achterhouden, dat geeft de burger het gevoel dat hij als een tam schaap met de neus wordt geleid. Of erger, dat hij een te verwaarlozen last is.

Nog van dat! Oud, neen ex-burgemeester VDH!

1.313 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page