top of page

Leegstandbeheerder Prevenda verwelkomt eerste twaalf huurders begin september in Grote Brede Akker"In september trekken de eerste 12 mensen in de door ons gerenoveerde huisjes van de wijk Grote Brede Akker", zegt Dieter Dick van leegstandbeheerder Prevenda. "Op deze manier zorgen wij ervoor dat onze woningen niet onnodig leegstaan en de woningen die wel leegstaan onderhouden blijven", weet Eveline Kevers, voorzitter van CV Nieuw Sint-Truiden

"Op 1 april 2021 sloten we een contract af met leegstandbeheerder Prevenda bvba (officieel erkend als beheerder van sociale huurwoningen die leegstaan in afwachting van renovatie of sloop red.)", steekt voorzitter van de sociale verhuurmaatschappij CV Nieuw Sint-Truiden Eveline Kevers van wal. "Dit houdt in dat zij de leegstaande panden in de Grote Brede Akker zullen beheren en indien mogelijk nog voor een korte periode mensen in deze woning laten verblijven via een overeenkomst 'bezetting ter bede'".


Opzegtermijn van 28 dagen

"Mensen kunnen zich kandidaat stellen bij Prevenda bvba en doorlopen een selectieprocedure", gaat Kevers verder. "De tijdelijke bewoners van deze panden zijn zich bewust dat dit voor een niet op voorhand te bepalen periode is, met een opzegtermijn van 28 dagen. Op deze manier zorgen wij ervoor dat deze woningen niet onnodig leegstaan en de woningen die wel leegstaan onderhouden blijven. Prevenda is op dit moment bezig met woningen in de wijk Grote Brede Akker klaar te maken om te beheren. Dit zijn woningen die in fase 3 of 4 zullen worden gerenoveerd."Twaalf mensen ingetekend

"Ondertussen hebben reeds 12 mensen ingetekend", bevestigt Dieter Dick van Prevenda bvba aan Trudocs. "We zijn nu nog bezig met de huisjes te renoveren zodat ze woonklaar zullen zijn en met alle attesten in orde zijn. Maar in september kunnen de eerste 12 gezinnen erin. Ja, er is nog plaats hoor. Het gaat om huizen op het Eglantierplein, de Margrietstraat, Fresiastraat, Zonnebloemlaan, Klaproosstraat, Daliastraat en de Leliestraat. De woningen beschikken over 3 of 4 slaapkamers. Mensen kunnen zich kandidaat stellen bij Prevenda bvba en doorlopen een selectieprocedure. Zo vragen wij een aantoonbaar vast inkomen en een attest van goed gedrag en zeden. Let wel, je moet je er wel bewust van zijn dat dit voor een niet op voorhand te bepalen periode is, met een opzegtermijn van 28 dagen. De huurprijzen schommelen tussen 500 en 600 euro."

in picture: Renovatie in de Daliastraat


Geen stopzetting

Of het klopt dat de renovaties worden stopgezet wegens geldgebrek? "De renovaties zijn niet stopgezet, maar zijn volop bezig. De wijk Kleine Brede Akker is ondertussen klaar, met de wijk Grote Brede Akker zijn we gestart. Nadat een woning is gerenoveerd, wordt die terug door ons verhuurd aan een kandidaat-huurder op onze lijst voor een sociale woning", besluit Kevers.


Website: www.prevenda.be

737 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page