top of page

Leerkrachten betalen zich blauw aan parking in Sint-TruidenWe kunnen er niet naast kijken: in de Gazometerstraat hangt een olifantengroot bord: "Hier werken wij aan de toekomst van onze jeugd." Dat zal wel.


De jeugd haat het bestuur: alle sportclubs, alle jeugdverenigingen liggen er zieltogend bij. Het Stadhuis heeft het geld, dat hen toekomt, versluisd naar Japan. Geen rosse cent voor onze Jeugd.


Woekerparkingprijzen

Door van het parkeren een ware 'zakkenrollerij' te maken, is schepenbank alhier het kunstonderwijs aan het ondergraven. Al maanden lopen de Vakbonden de gangen van het politieke cenakel plat. Gevolg: de deuren zijn dicht of worden voor hun neus dichtgesmakt.

Het probleem is gewoonweg die woekerparkingprijzen. Vroeger parkeerden zij, die op Gazo moesten zijn, voor hun onderwijs, hun auto achter de spoorweg. Van daaruit zijt ge te voet

op enkele minuten in de Gazobouw, waar de lessen worden gegeven. Maar nu heeft die verdraaide NMBS de parking betalend gemaakt. Beeldt het U in: de trein promoten door te doen betalen! En dan komt tederlieve stad op de proppen. Die doet al wie op Gazo lesgeeft

de das om. De Vakbonden hebben het uitgeteld: gemiddeld moet elke leraar die het gebruikelijk aantal uren daar komt lesgeven, per jaar de som van 800 euro staangeld afdokken. Arme leraars, ze moeten 'insteken', bijpassen uit hun eigen zak van hun mager loon om van hun auto af te geraken. Die woeker is niet vol te houden en massaal dreigen

ze niet meer naar die vermaledijde Welkom' te komen.


Burger-op-de-boek

En wat dan? Is rondslenteren dan het gevolg? Kinderen geen les meer, dan maar

op de straat. Met overlast, met wangedrag, met drugsgebruik, niets dat deugt. Van miserie gaf de verguisde Yves Vannijlen, vakbondssecretaris Onderwijs, voor TV-Limburg, een conferentie. Dat was op 29 november. Hij stond daar alleen. Geen stadsmus vond het de moeite zich te verplaatsen. Dat ze van stadhuiswege geen zier inzetten met de handelaars, met de horeca en met de burger-op-de-boek is allang geweten. Maar dat ze de jeugdigen hun leraren afpakken, hun geld wegsmijten - het vliegt zelfs tot in Japan- dien appel krijgen de jongeren en hun ouders niet doorgebeten. Die is te zuur. Binnenkort betaalt Lago een leegstand- en verkrottingsheffing. Et alors....?


664 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Erwin Goessens
Erwin Goessens
Mar 31, 2023

Het lijkt er steeds meer en meer op in Sint -Truiden dat gezond boerenverstand te min is binnen het Politieke denken. De burger ter wille zijn zou toch één van de kerntaken van besturen moeten zijn. Verzoeken door de burger ter verbetering van scheefgetrokken toestanden melden, zouden een zege moeten zijn voor het bestuur. In Sint-Truiden krijg je echter eerder het gevoel dat, wanneer je met een voorstel tot eventuele verbetering komt aandraven, je hen er lastig mee valt. Wat is er toch mis met de burger ter wille te zijn, of denkt de politiek nog steeds dat de burger niet mondig of slim genoeg is? In 2024 krijgt men onverbiddelijk de uitslag voor het bedenkelijk minachten van zijn inwoners.


Like
bottom of page