top of page

Lente in Sint-Truiden, de wietgeur hangt in de luchtPrachtig weer afgelopen zondag, je voelde de eerste lenteprikkels op je huid, de mensen zijn goedgezind en denken nu even niet aan hun dagelijkse zorgen. Auto’s rijden rond en rond om maar die gratis parkeerplaats te vinden. Het circuit van de binnenstad kent dus veel succes tot ongenoegen van de wandelende medeburger, soms rennend voor zijn of haar hachje om niet op die motorkap te belanden.


Dat mooie weer nodigt ook uit om kennis te maken op terras van ons aller Bron om te genieten van oorspronkelijk onbekend gezelschap. Ons Tiba als ‘go between’, mensen leren kennen, praten over honden, over onze lokale gemeenschap, over het post-corona tijdperk, over het geleden verlies maar ook over mogelijke toekomstplannen, ten strijde om wat meer zekerheid te zoeken voor de volgende jaren!


Troosteloos

Toch heerlijk om mensen te zien genieten van die gratis vitamine D, die de zon ons doneert. Een fris getapte pint zorgt bovendien voor interne warmte, waardoor we als mens aardig in balans komen. Als er wat meer pinten warmte gaan geven, zien we achteraf ook de extases van die opgebouwde energie : een zondagmorgen wandelen in de stad, op terugtocht met die superlekkere broodjes van Dirk Janssen, geeft een troosteloos beeld: alle camera’s ten spijt zie ik opengetrokken elektriciteitskasten, overgegeven voeding, omvergetrokken nadarafsluitingen,…


Camera's

Geen ingrijpen van onze overheid…. Een handelaar die zijn cash geld op de rekening moest gaan storten vond geen plaats om zijn auto even te parkeren, een hoekje ingenomen en de combi stond erachter. Dan zijn ze snel om die ‘gemakkelijke prooien’ in te nemen, de ‘vuiligheid’ die ’s nachts rondloopt, heeft alle kansen om baldadigheden uit te steken. Dienen die camera’s voor iets of werken ze effectief niet zoals wordt beweerd?


Drugshoertjes

Onze buren hebben diverse malen klacht ingediend omtrent een drugshoertje dat wat bijklust om haar verslaving te bekostigen, ’s nachts veel overlast, geroep en geschreeuw, zelfs zodanig dat sommige buren hun huurovereenkomst stoppen en een rustigere plek zoeken om te gaan leven. De wietgeur hangt op de Naamsesteenweg, niets wordt er aan gedaan.

Waar is de tijd dat onze stad bekend stond als een oase van properheid?

1.441 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Erwin Goessens
Erwin Goessens
Mar 21, 2023

In verschillende landen rondom ons is het de gewone gang van zaken dat er s'nachts met voldoende manschappen gepatrouilleerd wordt. In België is er 's nachts zo weinig mogelijk personeel van dienst en is patrouilleren uit den boze. Dat werkt ook, maar dan vooral kostenbesparend. Met alle overlast, wietgeur en baldadigheden tot gevolg.

Like
bottom of page