top of page

Leven en laten levenDe zon in mijn nek, een lange schaduw van Tiba en mezelf loopt in dezelfde richting als wij, richting van de vijver, achterkant van het Lago zwembad. Eendjes op één rij, een reiger als gezelschap, genietend van die prille winterzon, heerlijk om de natuur zo zien te genereren, te kijken naar die stralende vitamines, dus ook belangrijk voor het vogelbestand.


Onder ons twee onderweg, weinig mensen te zien, althans op Sint-Pieter. Een rustig maar steeds heerlijk terras op de Naamse Vest, Sabke en Ken, toppers om mensen hun zin te geven. Een frisse pint, een heerlijke koffie, gratis glimlach inbegrepen! Wat later trokken we dus, vergezeld van ons madame, onze Vurige Stede in. Beweging alom, koopjesjagers al dan niet, volk in de stad, zuurstof voor de commerce en voor de horeca!


Koude knieën

Winkeldochters, zo tegen 16u30 uitgeblust, snakkend naar een gemeenschappelijke apero in de Cosmo, Ons Huis, … mogelijkheden zat om te gaan genieten, wat weemoedig worden van de tegenstrijdigheid, koopjesmensen, echte klanten, bazen die het moeilijk hebben, wel omzet maar weinig marge… Genoeg wijn in de eigen kelder maar gezelschap, geserveerd worden op een gezellig terras, het heeft toch wat. Een plaatsje op een verwarmd terras vinden tegen 17u00,.. geen sinecure op onze Grote Markt. Onze toffe buurman met zijn vriendin tegenkomen, het doet deugd, wat babbelen over wederzijdse ervaringen, gastronomie in onze stad, aan de kust, … wat vakantiegevoel creëren met koude knieën en koude voeten, ook dat is belevenis in ons toch wel mooi Sint-Truiden!


Dirk en Ann

Zondagmorgen eindelijk terug naar Dirk en Ann om van die superlekkere pistolets te kopen overheerlijk krakend verse zondagse broodjes! Blij dat dat de operatie van onze Dirk toch wel goed is meegevallen. Stel je voor, onze stad zonder deze bakkerij, een leegte, een immens gat in lekkere ervaring en gastronomisch genot! Geniet van onze lokaal aanbod, een heerlijk alternatief op ‘het grand surface-aanbod’ van de grote supermarkten. Leven en laten leven, daar gaat het om hé !

606 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page