top of page

Mijn Alfa is nu omega…Geen accident gehad maar wel 193000 km op de teller en nu gelukkig kunnen verkopen aan een nog haalbare prijs. Niet evident momenteel: een goede dieselmotor, veel power, zeer goede wegligging,.. maar uit de markt geprijsd door 'the powers that be' die onnodig de burgers een batterij op wielen door hun strot willen rammen.


Geen gezaag want daar kan ik toch niets aan veranderen. Verkocht is afscheid nemen en daar hoort ook een klein dinertje bij.  Daarom zijn mijn eega, ons Tiba en ikzelf in Wilderen beland, in Gastrobar 3Sense , de zaak van Andrea & Paul, zij  als chefkok en hij als ervaren sommelier. Samen hebben ze jarenlang brasserie Ons Huis  op de Grote Markt uitgebaat en zijn reeds enkele jaren verhuisd naar Wilderen. Alles gebeurt in een mooi pand dat prachtig is ingericht. Andrea is weggestoken in de keuken en Paul is immer zichtbaar als leider van het zaalgebeuren.  Hij is de eeuwige optimist met een digestieven- en wijnkaart van hier tot in Zuid-Italië en terug.


Gastrobar

Hun personeel kennen we ook reeds door al die jaren heen, heel trouw, wat vertrouwen geeft aan de klanten. Denken we maar aan Jordi, aan Evy en natuurlijk aan de dochter Aurelie. Een Gastrobar vergt toch wel een andere aanpak dan een Brasserie. Het was een hele overgang, zo van brasserie naar een Gastrobar, waar de kaart meer moest bevatten dan gegrilde garnalen of een steak tartaar.  Niet eenvoudig, zeker ook omdat er toch wel aardig wat volk een zitje kan hebben in hun toen nieuwe zaak.  Andrea heeft gelukkig de nodige assistentie in de keuken om een goede doorstroom te garanderen.Sharing dish en supermals vlees

Wij hebben gekozen voor een sharing qua voorgerecht, een heerlijke gedroogde wagyu, gesneden uit de Picanha van deze edele koeien. Een alcoholvrije apero als begeleider want autorijden met een glaasje op, niet meer verantwoord hé. Het hoofdgerecht was botermals gebakken kalfsentrecôte, begeleid van nog licht krakend gebakken groentjes en kroketjes met een tijm dressing. Lekker gegeten dus.  Wat men al doet om mijn reeds meer dan 5 jarige grijze Italiaanse metgezel op de baan een waardig afscheid te geven.


Gault & Millau

Bijkomende info omtrent Gastrobar 3Sense op hun website. Ze hebben trouwens in de recente uitgave van de Gault & Millau gids een score gehaald van 13/20, met een speciale vermelding voor een erg volledige wijn- en digestievenkaart, een voorbeeld voor de horeca van Sint-Truiden!

 

 

467 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page