top of page

Milieuschepen Nina Kvikvinia overtuigt Demir om 600.000 € in vergroening Veemarkt te investerenVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir investeert 600.000 euro in de ontharding en vergroening van Sint-Truiden. Ze kreeg daarvoor groen licht van de Vlaamse regering.


“Onze steden en gemeenten ontharden en vergroenen is een uitermate geschikte manier ons te wapenen voor de klimaatverandering", zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. "Beton maakt plaats voor groen en water, wat niet alleen voor afkoeling zorgt in hete zomers, maar ook water laat infiltreren in onze bodem zodat we voldoende hebben in periode van droogte. Met deze investeringen maken we ook in onze Limburgse dorpskernen de Blue Deal waar op het terrein en zorgen we voor een aangenamere leefomgeving voor de inwoners”.


Groenblauw

De voorbije jaren werkte de stad Sint-Truiden reeds aan het herwaarderen van verschillende beeklopen. In het kader van de Proeftuinen Ontharding wordt de eerste fase van de Veemarkt site onthard. Door deze bijkomende investering kan ook de tweede fase van deze grootschalige ontharding gerealiseerd worden. Hierbij wordt de ingekokerde Cicindria open gelegd en wordt het plein verder groenblauw en klimaatrobuust vorm gegeven. Op deze manier worden de laatste missing links van het groenblauw netwerk in de stad aangepakt.


Beleidsprioriteit

Nina Kvikvinia, schepen van milieu en natuur in Sint-Truiden, is blij met extra middelen om de ontharding van de Veemarkt aan te vatten: “De ontharding van de Veemarkt zorgt voor een prachtige groene schakel tussen het Speelhof en het stadscentrum. Een absolute beleidsprioriteit krijgt zo concreet vorm. Door de ingekokerde Cicindria open te leggen krijgt het water meer ruimte in de stad, wat zowel in periodes van droogte als in periodes van wateroverlast een pluspunt zal zijn”

682 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page