top of page

Nachtelijke vernieuwing wegdek kruispunten N80Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt in Sint-Truiden eind deze week en volgende week het wegdek ter hoogte van twee kruispunten van de N80 tijdens vier werknachten. Het gaat om twee met verkeerslichten geregelde kruisingen, nl. met de N718 en met Nachtegaal (N759). Bij beide zones worden enkele honderden meters wegdek van de N80 mee vernieuwd, waar spoorvorming aan het optreden was. Per werknacht is de N80 in één richting afgesloten voor verkeer. Er geldt dan een omleiding via de Hasseltsesteenweg N722.


Tijdens deze werkzaamheden vernieuwt de aannemer het asfalt over de volledige wegbreedte. Hij zal het huidige wegdek affrezen, het vervolgens in twee lagen asfalt heraanleggen en nieuwe markeringen aanbrengen. Het asfalt van de zijtakken wordt nu niet vernieuwd. Op een latere datum zullen er ook nog verkeerslussen voor de verkeerslichtenregeling in het wegdek worden geslepen. Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker.

Avond- en nachtwerk in twee fases Om de verkeershinder te beperken, wordt er ‘s avonds en ‘s nachts gewerkt, in twee fases van elk twee nachten. Per fase wordt dezelfde rijrichting van beide kruispunten gelijktijdig aangepakt:


Fase 1: werken en omleiding rijrichting Sint-Truiden

  • Do. 3 juni 20u00 tot vr. 4 juni 06u00

  • Vr. 4 juni 20u00 tot za. 5 juni 12u00


Fase 2: werken en omleiding rijrichting Hasselt

  • Do. 10 juni 20u00 tot vr. 11 juni 06u00

  • Vr. 11 juni 20u00 tot za. 12 juni 12u00

Verkeer op de N80 heeft tijdens de werken steeds doorgang in één rijrichting, aan de kant waar niet wordt gewerkt. Op het kruispunt aan de werfzone kan je enkel rechtsaf draaien tijdens de werkuren. Het verkeer in de andere rijrichting, aan de zijde waar wordt gewerkt, volgt een omleiding via de N722 Hasseltsesteenweg. Overdag, op de twee vrijdagen, is de N80 ter hoogte van de twee kruispunten terug opengesteld in alle richtingen, maar dan rijdt het verkeer tijdelijk over de onderlaag asfalt. Er geldt dan ook een snelheidsbeperking.

367 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page