top of page

Niveau Vlaamse leerlingen laagst in 20 jaar, maar WoW maakt zich druk over vakantie op SinterklaasHet niveau van Vlaamse leerlingen was de afgelopen twintig jaar nog nooit zo laag. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van PISA, een onderzoek naar het niveau van 15-jarigen op het vlak van lezen, wiskunde en wetenschappen. Maar Wow, de naar eigen zeggen optimistische en vooruitstrevende politieke Truiense denktank wil vanaf nu alle facultatieve en pedagogische studiedagen in Sint-Truiden plannen op dezelfde dagen.

Qua politieke wereldvreemdheid kan het tellen. De timing van het WOW-persbericht. Net op de dag dat in het secundair onderwijs alle alarmbellen afgaan om wille van het barslechte PISA-rapport, breken Maryn Ghys en zijn acolieten een lans om alle facultatieve en pedagogische studiedagen in Sint-Truiden op dezelfde dagen te plannen. "Betere afspraken in die richting bieden immers heel wat voordelen", klinkt het. "Gezinnen met kinderen in verschillende scholen krijgen de mogelijkheid om samen een gezinsuitstap te plannen. Voor de organisatie van buitenschoolse opvang is er plots de mogelijkheid om een superdag te organiseren voor alle kinderen van Sint-Truiden. Waarom zou een evenement als Joy-Joy bijvoorbeeld niet gewoon op een facultatieve vrije dag door de week georganiseerd kunnen worden?"

Timing?

"Ach die timing", hoor ik u zeggen. "Er is misschien niet goed over nagedacht. Ze beginnen pas." Toch wel, sterker nog: "Dit voorstel wordt niet toevallig gelanceerd op 6 december want misschien is het wel een leuk idee om ook op de dag van de Sint alle kinderen een vrije dag te gunnen", gaan de Wowwisten verder. "Om thuis een topdag te beleven of om een door de stad georganiseerd Huis van Sinterklaas te bezoeken! Voor onze jeugddienst of externe partners worden plots veel groter. Nu kunnen zij moeilijk iets organiseren want het is nooit “voor iedereen”. We creëren ook meer een gemeenschappelijk Sint-Truiden gevoel “want in Sint-Truiden hadden altijd àlle kinderen vrij op sinterklaas."


Teveel en te laat brainstormen is misschien des Guten zu viel.


636 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page