top of page
  • Foto van schrijverTRUdocs

Nu dus toch: "Ik heb een inschattingsfout gemaakt"

Oppositie dringt aan op extra gemeenteraad


Na een stevig telefoontje van CD&V-voorzitter Joachim Coens geeft de Truiense burgemeester Veerle Heeren nu dus toch toe dat ze gevaccineerd is in maart. "Ik zou dit niet opnieuw doen, en wil me verontschuldigen bij de inwoners van Sint-Truiden", klinkt het nu bedremmeld.


"Ben helemaal geen twijfelaar maar als de wartaal die Veerle Heeren zonet uitsloeg op de radio het gevolg is van dat vaccin, dan maak ik me wel zorgen", twitterde de hoofdredacteur van de krant De Morgen Bart Eeckhout deze ochtend. En dat was zowat de mening van gans Vlaanderen over de vaccinatiepijnen van Veerle Heeren. Ook Joachim Coens verslikte zich in zijn ochtendkoffie toe hij las dat Heeren niet van plan was toe te geven maar eerder verbeten op zoek ging naar de klokkenluider. De voorzitter greep in en dwong Heeren een bocht van 180 graden te nemen. Het werden er maar 90.


Enkel overschotten

"Ja, ik ben inderdaad gevaccineerd in maart", geeft Heeren toe in een persmededeling. "Op dat moment waren er dagelijks vrij grote hoeveelheden niet toegewezen vaccins doordat het oproepingssysteem niet helemaal op punt stond en een groep opgeroepen zorgverleners al eerder gevaccineerd waren in hun instelling. Meermaals heb ik geweigerd op de suggestie vanuit het vaccinatiecentrum, om in te gaan mij te laten vaccineren. Maar gelet op mijn dagelijkse aanwezigheid in het vaccinatiecentrum als burgemeester, ben ik uiteindelijk op deze suggestie ingegaan. Ik ben op geen enkel ogenblik voor iemand concreet tussen gekomen en ik werd ook niet verwittigd wanneer zij werden opgeroepen. In elk geval is het zo dat deze personen enkel werden gevaccineerd met overschotten."


Maar is dit wel zo?

Maar is dit wel zo? Wij zien toch andere feiten. Zo werden heel wat mensen die invielen omstreeks halfelf 's morgens gevaccineerd. En dat roept vragen op. Veel vragen! Zijn er dan al overschotten? Wij dachten van niet. En wat is de rol van de Probis-managers? Waarom moeten die altijd handmatig de lijsten aanpassen met de invallers? Hoe komt het trouwens dat Probis zonder de wet op de overheidsopdrachten te respecteren is aangesteld? Waar is dat beslist? En wie heeft dat beslist? Waarom heeft dokter Vandervelden van de ELZ dit allemaal toegestaan? Hoe zit het nu precies met haar zus uit Tongeren en haar zoon van 24 jaar? Wie is nog allemaal voorgekropen?


Extra gemeenteraad

De Truiense oppositiepartij Vooruit overweegt op dit moment om een extra gemeenteraad te organiseren omtrent de vaccinatiefraude van burgemeester Veerle Heeren (CD&V). Hopelijk brengt die gemeenteraad de echte waarheid aan het licht. Niet dit afkooksel van een persbericht.


Trudocs blijft de zaak voor u uitspitten.

1.523 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


dirk.haverhals
dirk.haverhals
May 05, 2021

Vorige week in het N-VAgazetje: "...wij reageren bewust niet op FAKE nieuws.."

Tja, en nu?

Onze burgemeester heeft niet alleen de bevolking belogen en bedrogen maar ook haar coalitiepartners. Hoewel, bij N-VA malen ze ook niet om een leugentje meer of minder.

Like

Guido Clerx
Guido Clerx
May 05, 2021

Over de vaccinatie Veerle Heerlen.

Waar moeit Marc Van Ranst als niet-Truienaar zich mee en wat voor een verschonende uitleg geeft die man ! Ik zou zeggen: "Schoenmaker, blijf bij je leest."

Guido Clerx


Like
bottom of page