top of page

"Ontmasker de bomenbeul!": Stad lanceert eigen crimispel

Trudocs heeft haar al gevonden ....


We verzinnen het niet: De stad Sint-Truiden lanceert vandaag een bloedstollend crimispel: de bomenbeul. Het is een interactieve speurtocht die zich afspeelt in het stadscentrum. Centraal staat een onbekende dader die bomen vernielt. De politie staat voor een raadsel. Daarom schakelt ze privédetectives in. Jongeren vanaf 14 jaar kunnen zich hiervoor opgeven. De gratis speurtocht is goed voor uren plezier en spanning. Dit spel is naar eigen zeggen niet gebaseerd op bestaande personen of feiten.


Om een nog onbekende reden gaat een vandaal bomen in de streek te lijf met een hakbijl. Wat is zijn motief en kan jij hem ontmaskeren? Ga als een echte detective op spannende speurtocht! Via je mobiele telefoon sta je in contact met de fictieve politiecommissaris Dedecker. Hij geeft je tips of bijkomende raadsels die je helpen in je zoektocht.

Wie zou hier de opdracht hebben gegeven?


Met dank aan de Jeugdraad

“De Jeugdraad deed de suggestie om een extra leuke activiteit te organiseren voor jongeren van Sint-Truiden en omstreken tijdens de zomervakantie", zegt schepen van Jeugd en Toerisme Hilde Vautmans (open Vld). "We gingen uiteraard graag in op hun vraag en staken de hoofden bij mekaar om een originele en spannende activiteit op poten te zetten. Het spel is gericht op spelers ouder dan 14 jaar maar ook jongere kinderen kunnen deelnemen onder begeleiding van een volwassene. Met deze crimitocht maken spelers op een leuke en interactieve manier kennis met onze stad. Het is een leuk extraatje voor iedereen die deze zomer op zoek is naar een meeslepende activiteit in de streek. Ook toeristen kunnen zo op een laagdrempelige manier de stad ontdekken."

foto van een plaats delict


Gratis

“Deze crimitocht is helemaal gratis. Het succes van de formule zit in de combinatie tussen interactief speuren én op het terrein een sterk verhaal ontrafelen. Je speelt als het ware een escape room in openlucht. Spanning en plezier gegarandeerd! Dit fantastische spel komt er naast de vele andere troeven voor jongeren zoals de zomerbars, het subtropisch zwemparadijs, het skatepark…”, zegt schepen van Jeugd en Toerisme Hilde Vautmans.


Het spel kan doorlopend gespeeld worden nog tot en met eind september, het duurt ongeveer 2 uur. Je kan de zoektocht op elk moment van de dag starten. Ontmasker jij de bomenbeul? Alle praktische info: https://www.sint-truiden.be/bomenbeul527 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page