top of page

Open VLD wil chaotische vaccinatieconsultant Probis in gebreke stellen, maar stad verlengt contractEind augustus 2021 adresseerde de liberale fractieleider Serge Gumienny (Open Vld) harde woorden aan het adres van Probis, de consultancyfirma die door burgemeester Veerle Heeren (CD&V) werd aangesteld om het vaccinatiecentrum te 'begeleiden'. 'Stel die firma met haar arrogante manager in gebreke!' Maar het schepencollege van 7 januari 2022 lijkt zich daar weinig van aan te trekken en verlengde de opdracht tot maart.


'Probis, die firma met haar arrogante manager' zorgde volgens de liberale fractieleider Serge Gumienny voor 'peperdure facturen en stortte het vaccinatiecentrum in chaos'. De oud-scheidsrechter eiste op de gemeenteraad dat de stad de firma in gebreke zou stellen en een schadevergoeding zou eisen.


Gele kaart

Maar ondertussen besliste het schepencollege van 7 januari dat de opdracht met de firma Probis verlengd dient te worden tot maart 2022. Van een schadevergoeding of een ingebrekestelling vinden we geen enkel spoor terug. Praat voor de vaak Serge? "Ik heb inderdaad nog geen antwoord van de algemeen directeur hierover mogen ontvangen. Maar ik blijf achter mijn woorden staan. Als je het Audit-rapport leest, is het overduidelijk dat deze firma ernstige fouten heeft gemaakt. Ze verdienen dan ook minstens een gele kaart van ons stadsbestuur."


Wordt vervolgd.

906 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


dirk.haverhals
dirk.haverhals
Jan 15, 2022

Aan de vooravond van een maandenlange schorsing ivm vaccinatiefraude, zou je zeker van een burgemeester in deze toch enige terughoudendheid mogen verwachten?

Like
bottom of page