top of page

Opinie: Booz , Vernederdt, telleurgestelt en moee

Queenie Vanswijgenhoven is ondernemer en zaakvoerster van het Truiense kinderdagverblijf Babybabelouba.


"Willen jullie vermijden dat onze kinderen morgen een dergelijke titel vol met schrijffouten gaan schrijven? Volgt u dan even mee. "


We zitten ondertussen meer dan een jaar met het vervelende coronabeest en spijtig genoeg zal het morgen nog niet weg zijn. Zoals in zovele sectoren zijn het erg moeilijke tijden voor velen. Ik ben uitbaatster van een privé-kinderdagverblijf zowel voor- als naschoolse opvang en schreef vorig jaar een noodkreet omdat onze sector volledig vergeten werd (en spijtig genoeg nog steeds wordt). Vele beloftes later, dank minister Wouter Beke (CD&V), gebeurde er bitter weinig en de eerste hulp kwam pas na 3 maanden. Ondertussen had ik al 2 personen moeten ontslaan (dubbel verlies!). Door de passie voor ons vak van mezelf en mijn medewerksters bleven we de boel toch draaiende houden, de ouders hielden ons recht en appreciëren onze inspanningen, deze steun houdt ons recht. Voor ons echter geen maskers, schermen of brillen, zwijg doe je best en werk verder...

"Er werden theorieën uitgelegd door de virologen over hoe gevaarlijk een toilet doorspoelen kon zijn, heren en dames we staan letterlijk dagelijks van ’s morgens tot ’s avonds tussen de snot, kak en kots.

Ja, ik gebruik deze woorden want ik ben kwaad, vernederd en teleurgesteld! Als dit nog niet genoeg is komt de ergste slag in ons gezicht. Vaccins! Oef we gaan toch beschermd kunnen worden door een vaccin want wij staan in de vuurlinie en zorgen dat de dokters, verpleegsters, vrachtwagenchauffeurs kunnen gaan werken omdat wij hun kinderen opvangen! MAAR … wij vallen blijkbaar niet onder de noemer ‘zorg’. Leg mij dan even uit wat we hier de ganse dag doen!? We staan bijgevolg zelfs niet op een vaccinatielijst.

"Wanneer wij morgen uitvallen of moeten sluiten valt de hele keten stil. De dokter zal moeten thuisblijven om op zijn zoon/dochter te passen, de vrachtwagenchauffeur zal je winkel niet meer kunnen bevoorraden.. Hebben jullie daar al aan gedacht?

Zoveelste vernedering

Leg mij eens even uit waarom een rookstopbegeleider (alle respect voor de personen die dit doen) die online advies geeft wel gevaccineerd wordt maar kinderbegeleiders niet. Wanneer wij morgen uitvallen of moeten sluiten valt de hele keten stil. De dokter zal moeten thuisblijven om op zijn zoon/dochter te passen, de vrachtwagenchauffeur zal je winkel niet meer kunnen bevoorraden.. Hebben jullie daar al aan gedacht? Dit is gewoon absurd, denigrerend en hopeloos wanbeleid! Misschien, na de zoveelste vernedering, moeten we ons ook maar neerleggen en ons bedrijf (want ja dat zijn we ook, we draaien niet op belastinggeld) maar mee sluiten. Dan zit je in een echte lock down.


We moeten er maandag weer staan en bijkomend zorgen dat onze naschoolse opvang weer draait ondanks dit alles. Misschien is het tijd dat we vanuit onze sector ook eens een voorwaarde gaan stellen, Vaccins NU!

255 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page